Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedes német pilótája 59 ezreddel vezetett a kvalifikáció harmadik szakaszában csapattársa, Lewis Hamilton előtt. Izgalmasabb nem is lehetett volna, hiszen a versenyzőknek összesen egy-egy gyors körük volt hátra, amikor a következő történt.

Rosberg elnézte a Mirabeau bejáratát, és mivel nem akarta megkockáztatni, hogy a verseny előtt lezúzza a Mercit, inkább bekanyarodott a szervizútra. Bár a manőver alapvetően nem volt veszélyes, a sárga zászló miatt a mögötte érkező Hamiltonnak is lassítania kellett, aki így már nem tudott gyors kört futni – a pole pozíció Rosberg ölébe hullt. Bár az esetben mi nem látunk szándékosságot, sokaknak azonnal Schumacher 2006-os manővere jutott eszébe, amikor a hétszeres világbajnok leparkolta az autóját a Rascasse-ban, csak hogy a mögötte érkező Alonso ne tudjon gyors kört futni.

A helyzetet árnyalja, hogy Hamilton körideje az első szektor alapján egyébként sem lett volna elég a pole-hoz, így – hacsak Rosberget nem büntetik meg az eset miatt – a hiba érdemben valószínűleg nem befolyásolta volna a monacói GP rajtsorrendjét.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.