Elképesztő pályacsúccsal győzte le Pikes Peaket Sebastien Loeb

A Peugeot tizennégy év kihagyás után indult újra a legendás Pikes Peak-i hegyi versenyen, a visszatérés pedig nem is sikerülhetett volna jobban: a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastian Loeb hihetetlen űridőt hasított a húsz kilométeres pályán.

A franciák hónapok óta aktívan készültek a nagy visszatérésre: Loeb egy csaknem tökéletes, az alapjaitól újraépített Peugeot 208-ast kapott, így szinte borítékolni lehetett, hogy a kilencszeres bajnok valami igazán emlékezeteset fog alkotni, de arra azért senki sem gondolt, hogy az ideje nyolc perc közelében lesz egy olyan pályán, ahol eddig tíz alá bemenni is igazi hőstettnek számított. Bár az idei versenyre a hegyi felfutó teljes nyomvonalát leaszfaltozták, így számítani lehetett a rekorddöntésre, Loeb 8:13:878-as vágtája a második helyezett Rhys Millen 9:02:192-es idejéhez képest is szinte értelmezhetetlen.

Egyelőre nem tudni, hogy a franciák jövőre is ott lesznek-e a Pikes Peaken, ha igen, akkor a cél ezek után nem is lehet más, mint a nyolcperces álomhatár átlépése.

(Fotó: redbull.com)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon