Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Aki a nyolcvanas években lemaradt róla, ma is megveheti újonnan a Ford forró ferdehátúját, és még az ágyba is magával viheti.

Vannak autók, amelyek egyszerűen beleégnek az ember tudatába, meglátja és megszereti őket, vágyni kezd rájuk, de soha nem érheti el őket. Először túl drágák, majd mire elég olcsók lesznek, az adrenalinfüggő tulajok széthajtják vagy ropira törik a legtöbbet, hogy megint aranyáron menjenek el a megőrzött darabok. Ha máshogy nem, legalább modell formájában olcsón megvehetjük gyerekkorunk egy darabkáját, a harmadik generációs Ford Escort RS1600i-t.

Az elérhető árú modellekkel jelentkező Sun Star jó minőségben, láthatóan szívvel-lélekkel készítette el a lassan feledésbe merülő sportváltozatot. A rajongás tapintható a kis modell minden fém és műanyag alkatrészén. Ügyesen faragták a formát, stimmelnek a méretek, az arányok, az ember rögtön látja maga előtt a lakótelepi parkolót Golfokkal és Mantákkal. Ott kötelező a felnyitott motorháztető, érdemes felpattintani, még a gyújtáskábelek is látszanak.

Ha szerszámra van szükségünk a csomagtartóból, a kalaptartó felhajtása után megtaláljuk a pótkereket, de biztosítékot vagy 8-as kulcsot a részletes utastérben is keresgélhetünk. Lehet, hogy fröccsöntött műanyagból van, de tökéletesen adja vissza az eredetit és azt a korszakot, amiben született. Látszanak a bajuszkapcsolók, a sportülés rávaló huzatot kapott, megvan a gerinctámasz állítókája, akárcsak az ablaktekerő vagy a biztonsági öv piros-fekete csatja.

De az egész mit sem érne a külső részletek nélkül. Csodás a műanyag hűtőrács és a redős hátsó lámpák kidolgozása. Jól mutatnak a gyári reflektorok és ködlámpák, akárcsak a felnik és a ’80-as évek sportos autóinak vagány karaktert kölcsönző matricák is. A fekete csíkozás pontosan követi az eredetit az ajtókon és a motorháztetőn is a típusjelzésekkel együtt. Mindezt 11 ezer forintért, és ha szerencsénk van, még színt is választhatunk.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Az autórovat újdonságaihoz
A Norev Volkswagen Golf GTI-hez

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.