Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

„Ez az autó egy szar. Ha kell, viheted, de biztosíthatlak, hogy a gatyád is rámegy” – ilyen szöveggel sem próbáltak még autót ránk sózni, de a kikalapálás-újrafestés-óravisszapörgetés tökéletes inverzének tűnő marketingstratégia működik: az Ebayen csillagászati összegeket ígérnek a leharcolt Mercedes E 320 CDI-ért, aminek a csomagtartójába egy testesebb nő is belefér.

Rozsdás, horpadt, szakadt, nem működik a CD-lejátszó és a klíma, ráadásul egy igazi pénznyelő. Az Ebayen hirdetett, tizenhárom éves, dízel E-Merciért tulajdonképpen a tulajdonosnak kéne fizetnie, hogy végre megszabaduljon tőle, ehhez képest a licit már 155 ezer fontnál jár, ami egész pontosan 52,5 millió forintnak megfelelő pénz, de ha így megy tovább, a végső ár egy új SLS AMG árát is elérheti. Oké, hogy nővel mindent el lehet adni, de azért mégis… és vajon mivel érdemelte ki a jobb sorsa érdemes Merci ezt a kegyetlen bánásmódot?

Az elsődleges célcsoport valószínűleg emberrablók lehetnek, de nem lennénk a helyükben, amikor a romhalmaz örökre lefullad majd valamelyik kereszteződésben, két utassal a csomagtartóban. Ennél már csak a hirdetés szövege zavarba ejtőbb, amelyet kisregény hosszúsága miatt inkább kivonatolunk, szabad fordításban.

A hirdetés szövege

„Ha szeretnél egy hibátlan, jól karbantartott Mercedes E 320 CDI-t… akkor rossz helyen keresgélsz. Ellenben ha nincs önbecsülésed, se pénzed, de szeretnél hasonlítani a sztárokhoz, akkor a legjobb helyre jöttél. […] A kocsit azóta összetörtem, a belét is kitapostam, megöltem vele három szarvast, nem is beszélve arról, hogy a feleségem lerúgta a szárnyát, amikor azzal gyanúsítottam, hogy salátát evett. […] Számíts rá, hogy az emberek elárasztanak majd elismerő pillantásokkal. Ha rám hallgatsz, veszel egy hatalmas aranyláncot, az ingedet köldökig kigombolod, a hajadat letolod kopaszra és indulás előtt magadra locsolsz egy üveg kölnit, így garantáltan sikered lesz a nőknél. […]  A hifiből teljes hangerővel bömböl az orosz technó, lengyel house, bolgár dubstep, román hard house és a török trance. […] Extra ötven dollárért megspórolom neked az időt és az energiát, és elárulom, hova rejtettem a kocsiban a szardíniát. […] A fotókon látható dagira lehet alkudni, a gyerek a csomagtartóban viszont biztosan megy a kocsival. Ez nem vita kérdése, a kocsival együtt kaptuk, benne is marad.”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.