Gyerekekkel szerelteti össze legújabb autóját a Toyota
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem csodálkoznánk rajta, ha az IKEA vagy a Magyar Posta egyszer csak gondolna egyet, és beperelné a Toyotát szabadalomsértés miatt, a gyártó legújabb modelljét ugyanis apró darabokban fogják postázni a japán gyerekeknek.

A japán gyerekmunkások valószínűleg nagy lelkesedéssel ragadnak majd csavarhúzót a Camette57s nevű játékautó láttán, bár arra egyelőre nem sikerült rájönnünk, miért kell a borítólemezeket egyesével felcsavarozni a kocsira. A japánok szeme előtt talán azok az amerikai filmek lebegtek, ahol apa és fia nagy egyetértésben bütykölgeti a ’75-ös Mustangot a kertvárosi garázs felhajtóján, bár ebben az esetben nem ártott volna, ha a játékverda kicsit kevésbé hasonlít a Velorexre, és kicsit jobban valami olyan autóra, amelyik a borítólemezekkel jobban néz ki, mint nélkülük.

Az elektromos hajtású autóval a Toyota nem titkolt célja, hogy már egészen fiatal korban megszerettesse a japán gyerekekkel az autóvezetést, emiatt a három üléses autóba hátra is szereltek egy kormányt és féket, hogy szükség esetén a szülők is közbe tudjanak avatkozni. Ugyebár nem a legjobb első tapasztalat, ha az ifjú Ukjo Katajamát az árokba szorítja a szelektív hulladékgyűjtő kukásautó.

A kocsi konceptváltozatát a pár nap múlva kezdődő Tokiói Játékkiállításon mutatják be, így egyelőre se a teljesítményéről, se az áráról nem közöltek még információt.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.