Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Japánban megnyitotta kapuit a világ egyik legexkluzívabb kiállítása, ahol a műkedvelők nem Picasso vagy Leonardo da Vinci alkotásaiban gyönyörködhetnek, hanem 1:5-ös méretarányú Toyota modellekben, amelyeket a cég alapításának 75. évfordulója alkalmából állítanak ki. A belső használatra gyártott modelleket eddig nem sokan láthatták a cég munkatársain kívül, a következő hónapokban viszont bárki szemügyre veheti őket a nagakutei Toyota Múzeumban, vagy – a repülőjegyet megspórolva – a Player hasábjain.

A profi tervezők által készített modellek leginkább a régi, 1960 és 1990 között készült Toyotákat mintázzák, így a Priust vagy a legújabb i-Roadot hiába is keresnénk közöttük. Cserébe olyan, ritkaságszámba menő autókat láthatunk, mint a Mustangra hajazó első generációs Toyota Celica Liftback, az 1960-as piros Toyopet Corona, vagy az 1962-es Toyota Publica Sports prototípus, ami annyira jól sikerült, hogy még mai szemmel nézve is a frászt hozza ránk.

Ha ez még nem volt elég, ajánljuk figyelmedbe Nézni, nem vezetni sorozatunkat, amiben a valaha készült legszebb és legérdekesebb autómodelleket gyűjtöttük egy csokorba.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.