Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Február 12-e történelmi fordulópont a Ferrari számára, hiszen az olaszok a mai napon leplezik le az új Ferrari Californiát, amely a gyártó első turbófeltöltős modellje az 1987-es F40 óta.

A California T névre keresztelt belépő szintű modell kívülről is megújult, amivel a dizájnerek az F12 Berlinetta felé tettek egy kisebb lépést, a hűtőrács és a fényszórók kialakítása legalább is távolról a tavalyelőtt bemutatott sportkupén látott megoldásokra emlékeztetnek. Ezenkívül a lökhárítónál, a motorháztetőn és a küszöbeszegélyeknél is megfigyelhetünk kisebb változásokat az elődhöz képest.

A lényeg persze a motorháztető alatt van, ugyanis az előzetes várakozásoknak megfelelően a Ferrari az új Californiába egy 552 lóerős, 3,8 literes, V8-as ikerturbós motort tett. Ez mondhatni történelmi pillanat, a Ferrari ugyanis az 1987-ben bemutatott F40 óta teljesen elköszönt a turbófeltöltőktől, de a gazdaságosság jegyében úgy döntöttek, hogy ideje visszahozni ezt a megoldást. Az új modellt élőben először a márciusi Genfi Autószalon közönsége láthatja majd.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.