Elég nehezen kezdődött az év a Luno nevű spanyol teherhajó legénységének, akik alatt Délnyugat-Franciaország partjainál egyszerűen kettétört a hajó.

Miután az olajszállító motorja a legnagyobb vihar kellős közepén felmondta a szolgálatot, a több méter magas hullámok a part menti sziklákhoz sodorták a hajót, ahonnan már nem volt menekvés.

A háttérben a helikopterről lógó csóka egyébként nem adrenalin junkie, hanem a felmentő sereg egyik tagja, aki a pokoli körülményekkel mit sem törődve próbálta menteni a menthetőt. 112 km/h-s szélben repülőgéppel landolni sem egyszerű, nemhogy drótkötélen lógva embereket menteni egy süllyedő hajóról, ám csodával határos módon a tizenkét fős legénység tagjai egy törött orron kívül komolyabb sérülés nélkül megúszták a rázós kalandot.

A felvételen nem látható, de egy másik katasztrófa is a küszöbön állt, ám mivel a Luno a baleset idején szinte teljesen üres volt, így csak minimális mennyiségű olaj került a tengerbe. Mondjuk ez is elkerülhető lett volna, ha a hajó építésekor a kínaiakról vesznek példát.

(Fotó: Marinetraffic.com)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon