Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Porsche a szeptemberi Párizsi Autókiállításon mutatta be a Panamera kombi változatát, a Sport Turismót, amit a német gyárnak köszönhetően végre menet közben is megcsodálhatunk.

Az egyelőre csak tanulmányautóként létező négyszemélyes Porsche háromliteres V6-os és 335 lóerős benzinmotorja mellett egy 95 lóerős lítium-ion cellás villanymotor teszi a dolgát, harminc kilométeren keresztül akár önerőből is elviszi a kocsit egy feltöltéssel. Az ígéret szerint az autó vegyes fogyasztással használva is csak 3,5 liter benzint eszik százon és szén-dioxid-kibocsátása is bámulatos: mindössze 82 g/km.

A Porschénak komoly szándékai lehetnek az autóval, hiszen hétfőn egy videót is kiadtak a kombi Panameráról. A német autógyártó azt próbálja elhitetni velünk, hogy nincs ellentmondás a sportosság és a használhatóság között, a videót elnézve pedig elég jól csinálják, minket legalább is azonnal meggyőztek. Az új autó formatervezésénél ugyan nem ragaszkodtak szigorúan a hagyományos Porsche-stílusjegyekhez, de a Sport Turismo így is nagyon látványos autó lett, belül a legmodernebb technikával: a műszerfalon egy TFT monitor jeleníti meg a fontos adatok mellett a hátsó kamera képét is, a középső műszerfalon pedig egy érintőképernyő könnyíti meg a sofőr életét. A Panamera Sport Turismo gyártásáról – és áráról – egyelőre nincs hír, de biztosak vagyunk benne, hogy a családi sportautóra már nem kell sokat várni.

Tovább:
A 2012-es Forma–1-es szezon emlékezetes pillanatai
Friss Player-cikkek
Player férfias karácsony 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.