A Volkswagen, amely legyőzte Oroszországot

Volkswagennel nekivágni az orosz tajgának általában nem az az ötlet, amiért Nobel-díjat szoktak osztogatni, de a brutális kerekekkel megtolt Polar Expedition Amarokkal szemben Oroszországnak esélye sem volt. Ezért már érdemes volt téli olimpiát rendezni.

A problémamentesnek éppen nem nevezhető szocsi téli olimpiát (és persze nem utolsó sorban a Volkswagen terepjáróját) reklámozó trip tavaly február 7-én startolt Moszkvából, és 66 nappal később a Kamcsatka-félszigeten ért véget. Szinte felfoghatatlan, 15 900 kilométeres utat tettek meg, amivel sikerült megdönteniük az egy országon belül megtett leghosszabb offroad túra Guinness-rekordját is.

A ránézésre Ken Block lánctalpas hójárójával vetekedő Amarok komoly kezelésen esett át az indulás előtt: a nagyobb kerekeken és az erősebb felfüggesztésen kívül a kocsit bukókerettel és fejlett navigációs rendszerekkel is ellátták, ellenben a kétliteres turbódízel motorhoz szinte hozzá sem nyúltak, ami a körülményeket figyelembe véve nem kis fegyvertény a német gyártónak.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon