Annyira fogynak az utakról a Trabik és a Wartburgok, hogy lassan már az is feltűnik, ha látunk egyet. De ha biztosra megyünk, ezt a házilag emelt-nyújtott farabot kell választanunk.

Nem véletlenül volt népszerű a Wartburg: alvázas, masszív felépítés, igénytelen motor, tágas beltér, az akkor viszonyok között dinamikusnak nevezhető menettulajdonságok… Ez a Németországban hirdetett darab viszont minden paraméterében jobb! Egy hengerrel és két hajtott kerékkel többet és legalább harminc centivel hosszabb karosszériát kapunk (figyeljük csak meg a B oszlopnál), a motorhoz hasonlóan az alváz is Roburé (tehát bizonyos értelemben még nem is típusidegen az átépítés), nem csak a hasmagasság, hanem a gázlómélység is jelentősen megnőtt, és akkor még nem is beszéltünk az első kerékjáratokból kicsapó látványos lángnyelv-matricákról.

Igaz ugyan, hogy forgalmija egyelőre nincs a Monster-Wartburgnak, de ez némi (bár feltehetően nem kevés) utánajárással talán megszerezhető, és akkor mi is használhatjuk korlátozás nélkül használhatjuk annak, amire a leírás szerint eddig is tették: show carnak és esküvői kocsinak.

A hirdetés szövege:

Selbstbau Wartburg Monstertruck. Absolutes Unikat. Das Fahrzeug wurde für Showzwecke und Hochzeitsfahrten genutzt. Keine Papiere vorhanden. Das Chassisnist von einem Wartburg 353 und wurde ab der B Säule verlängert. Das Fahrgestell und der Motor sind von einem LO. Allradantrieb, Lenkradschaltung, Luftgekühlter 4 Zylinder Benziner, Maulkopfkupplung, Verkauf im Kundenauftrag. Abzugeben wegen neuem Projekt. Fahrzeug ist voll fahrbereit. L/H/B 540/225/190 cm; Angebot ist freibleibend, der Zwischenverkauf bleibt vorbehalten. Alle Angaben sind ohne Gewähr, bis sie in schriftlicher Form nochmals bestätigt worden sind.

(Forrás: Mobile)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon