Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eseménydús futamot tudhat maga mögött a Forma–1 mezőnye, hiszen a vasárnapi Dél-koreai Nagydíjnak szinte minden körére jutott valamilyen meglepő fordulat: Rosberg első szárnya hatalmas csillagszóróvá változott, Perez kerekéről a leggyorsabb egyenesben vált le a futófelület, Webber autója pedig majdnem porig égett. Sebastian Vettel lényegében bebiztosította újabb világbajnoki címét, versenyét még a váratlanul a pályára hajtó terepjáró sem tudta megzavarni.

Az ötvenöt körös versenyen kétszer is be kellett küldeni a biztonsági autót: először a McLarennel versenyző Sergio Perez autójának kerekéről leváló futófelület miatt, amely éppen a legrosszabb helyen, a pálya egyik leggyorsabb szakaszán adta meg magát. A pálya megtisztítása után alig engedték el a mezőnyt, amikor Mark Webber autója kigyulladt, a hatalmas lángok pedig kis híján porig égették a Red Bullt. A legutóbbi versenyen is a tűzzel játszó ausztrál versenyzőnek szerencsére sikerült idejében kiszállni az autóból.

Ezután jött a verseny egyik legkomikusabb, bár nem teljesen veszélytelen jelenete is, hiszen a túlbuzgó koreai szervezők a tűz megfékezése érdekében az egyik kiszolgáló autót előbb küldték be a pályára, mint a biztonsági autóként funkcionál Mercedes SLS AMG-t. Bár az egyenesben a mezőny előtt feltűnő terepjáró meglehetősen szokatlan látványt nyújtott, a versenyzők szerencsére jól reagáltak a helyzetre, és az előző biztonsági autós szakasz miatt feltorlódott mezőny szépen lefékezett az alkalmi safety car mögött.

Bár a biztonsági autóra nem volt szükség, de legalább ilyen látványos és talán ennél is veszélyesebb helyzet volt, amikor Nico Rosberg első szárnya egy előzés közben egyszer csak megadta magát, a félig leszakadt alkatrész pedig hatalmas csillagszóróvá változott.

A futam végén Sebastian Vettel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, amellyel 77 pontra növelte előnyét a csak hatodikként célba érő Fernando Alonso előtt. Bár a szezonból még öt futam hátra van, nehéz elképzelni, hogy Vettel innen még elveszítheti a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy a 26 éves pilóta az év végén zsinórban negyedik világbajnoki címét ünnepelheti majd.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.