Kivételesen kemény hónapnak nézünk elébe – és ezzel nem a februári hidegre akartunk célozni.

Dead Space 3

Megjelenés: 2013. február 8. – Platform: PS3/X360/PC

Az igen hangsúlyossá varázsolt kooperatív játékmód és a külső helyszínek némileg megzavarhatják a régi fanokat, de senki ne legyintsen; a Dead Space harmadik része az előzetes hírek szerint nem akar lazítani a tarkónkra kifejtett szorításon. A második rész már-már perverzióba hajló borzalmakkal sokkolta a játékosokat, akik azóta minden bizonnyal kénytelenek voltak néhány ezrest otthagyni a legközelebbi pszichológus asztalán. Ismét eljött hát a kialvatlan szemek és petyhüdtre lazult idegek ideje, hiszen visszatért kedvenc űrmérnökünk, nyomában azokkal a borzalmakkal, melyeket ezúttal kemény mínuszokkal is megtámogattak a készítők – ha a február nem lenne elég hideg.

Aliens: Colonial Marines

Megjelenés: 2013. február 12. – Platform: PS3/X360/PC

A SEGA tudja, hogy kell tangót járni az idegeinken. A Colonial Marines-ról már régóta pletykáltak, aztán képeket, majd videókat mutogattak róla, majd egy kicsit eltűntek vele, végül mégiscsak visszahozták és végre-valahára átadják a nagyérdeműnek. A játék a James Cameron-féle Aliens egyenes folytatása. A sztorival – reméljük – nem lesz gond, hiszen a Battlestar Galactica írói vetették papírra, akiknek tollvonásait a 20th Century Fox vigyázó szemei kísérték. A scriptet még maga Ridley Scott is bevizsgálta, és állítólag elismerően nyilatkozott a Gearbox fejlesztésének sztorijáról. A jelek tehát biztatóak. Mivel régen találkoztunk már igényes Aliens-feldolgozással, úgyhogy tűkön ülve várjuk a megjelenést.

Metal Gear Rising: Revengeance

Megjelenés: 2013. február 22. – Platform: PS3/X360

Sokan úgy gondoljuk, hogy egy olyan játék, melynek címe azzal kezdődik, hogy „Metal Gear”, egészen egyszerűen nem lehet rossz. A nagy Hideo Kojima mesterművét – a Metal Gear sorozatot – nem lehet eleget dicsérni, korszakos jelentőségének tagadását pedig egyenesen büntetni kellene. Bár Hideo ezúttal kényelmes távolságból figyelte gyermekének vadhajtását, a beat ’em up-pá műtött Revengeance-szet, a Platinum Games neve garancia lehet arra, hogy a hagyatékot nem erőszakolták meg. A játékban a Sons of Liberty alcímű epizódban bemutatkozó, majd a negyedik részre implantátumokkal alaposan felturbózott cyborg-nindzsa, Raiden bőrébe bújva tesztelhetünk egy kisebb hadseregre elegendő pusztító eszközt mindenkin, aki szembejön.

Crysis 3

Megjelenés: 2013. február 22. – Platform: PS3/X360/PC

A Crysis első része csak erőgépeken működött igazán, míg a második rész már – a látványból egy jottányit sem engedve – konzolokra is elcipelte a szuperpáncélba bújt baka történetét. Szerettük, de nem érdemes tagadni, egy picivel több lélek még belefért volna, és akkor nem a steril lenne az első szó, ami most az eszünkbe jut vele kapcsolatban. A harmadik rész a megtekinthető videók alapján nem keveset merít a Far Cry 3 nyitott világából (például a megoldandó feladatot számtalan módon abszolválhatjuk), a szemkápráztató grafika, a szimpatikusan hangos fegyverek és okos ellenfelek pedig maradtak a helyükön. Ezúttal tehát minden okunk megvan a bizakodásra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 317 millió megtekintésnél jár a világ legelső YouTube-videója

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés