Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem is olyan rég még egy tévére ragasztott HD Ready matrica láttán is hajlamosak voltunk elérzékenyülni, mostanra viszont már az olcsóbb készülékek is Full HD felbontással támadnak. Érkeznek a még ennél is jóval nagyobb felbontású televíziók és tartalmak.

A mára már széles körben elterjedt Full HD televíziós készülékek 1920x1080 képpontos felbontásúak, az érkezőben lévő 4K, vagyis Ultra High-Definition modellek viszont ennél jelentősen nagyobb, 3840x2160 pixeles felbontással kecsegtetnek (négyszeres pixelmennyiség). A Sony a nyár végén mutatta be első 4K tévéjét, a 3D megjelenítésre is képes XBR–84X900-as modellt. Most friss hírek érkeztek róla.

Történt ugyanis, hogy a Sony bejelentette: a hatalmas felbontású televíziót vásárló ügyfelek ingyen kapnak egy olyan otthoni médiakiszolgálót, amelyen tíz darab 4K-felbontású film található. Ajándékról azonban szó sincs, ugyanis a Sony egyfajta kölcsönbeadásról tesz említést, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a felhasználók meddig használhatják a szervert, illetve hogy a Sony a későbbiekben esetleg tervezi-e kiszélesíteni az elérhető 4K tartalmak körét.

A 4K-filmek között ott a legújabb Pókember-film, az 1957-es Híd a Kwai folyón, vagy például a 2010-es Salt ügynök. A Full HD anyagok felskálázásra is képes, 84 colos (213 centiméter) képátlójú Sony XBR–84X900 ára 25 ezer dollár, a 4K-filmakciót első körben az Egyesült Államokban lehet igénybe venni.

Tovább:
A férfias Player-karácsonyhoz
A techrovat újdonságaihoz 
A legfrissebb Player-cikkekhez

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.