Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Disney parkok amellett, hogy édibédik, a világ legkomolyabb fejlesztéseit tudhatják a gépházakban. Most pedig már a növények is érzékelők lehetnek.

A Disney parkokban nem babra megy a játék, hiszen évről évre nagyobb show-t kell csinálni, mivel egyrészt ugye must go on! másrészt pedig valamiért csak-csak visszatérnek a látogatók, a még nagyobb, még szórakoztatóbb, még látványosabb, khm, látványosságok miatt. És mi lehet annál látványosabb, mint hogy az élő virágok is interakcióba léphetnek a látogatókkal.

A Botanicus Interacticus demó videójában egy orchideának tűnő virágot szólaltat meg, mint valamiféle virágorgona és el tudjuk képzelni mekkora móka kerekedhet abból, ha az egész park zenél. A Botanicus Interacticus projekt részeként nem csak valódi, de mesterséges növényekkel is kísérletezik a Disney, ahol még pazarabbak a lehetőségek, hiszen gyakorlatilag ezeket a mű robtovirágokat úgy, és olyan funkciókkal gyárthatják le, amilyennel csak akarják. Mindenesetre érdekes lesz az a Disney park, ahol fű, fa, virág és minden más a szórakozást szolgálja.

Még több zseniális elmebetegség a Player tech rovatában!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.