Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A június általában már a közelgő uborkaszezon punnyadt légkörétől terhes. A kiadók teljesen jogosan tartanak attól, hogy az egyre forróbb délutánok a játékosokat nem a monitor előtt gubbasztva, hanem valami szikrázóan napfényes vízparton, egy hűvös sör társaságában találják. A félelem teljesen jogos, azonban mi gondolunk azokra az olvasóinkra is, akik az olykor minden bizonnyal beköszöntő esős napokon a kontrollert előkaparva sem szeretnének minőségi alapanyag nélkül maradni. Íme a következő harminc nap legjobban várt címei.

Lollipop Chainsaw

Megjelenés: 2012. június 15. - Platform: PS3/X360

A Lollipop Chainsaw a Grasshopper Manufacture és Goichi Suda legújabb játéka. A stúdió korábbi munkáját, a Shadows of the Damned című mesteri agymenést kénytelenek voltunk a bukások között feltüntetni, így csak reménykedni tudunk, hogy ez a játék nem jut az előd méltatlan sorsára. Ha a címből (Nyalóka Láncfűrész) nem lenne egyértelmű, Suda ezúttal sem mélyfilozófai fejtegetésekkel akarja traktálni az este képernyő elé huppanó gémereket. A főhős egy szöszi bombázó, aki a San Romero (bizonyára nem ez lesz az egyetlen horror-utalás) középiskolát elözönlő zombikat trancsírozza fel a lehető legkreatívabb módokon, miközben folyamatosan cuki rózsaszín szívecskéket és puszikákat dobál szerteszét. Első pillantásra a játék olyan, mintha a Grasshopper megvette volna a 2010-ben kiadott – szintén zseniális – Bayonetta jogait, aztán a fekete lakkcuccban férfikedélyeket jócskán felborzoló amazont elküldte volna egy jó erős agymosással egybekötött Hello Kitty-tanfolyamra. Az infantilizmus határait súroló képsorok ellenére se legyen szemernyi kétségetek afelől, hogy a végeredmény igazi csemege lesz az egyedi ötletekre vágyó és a harsány japán humorral közeli barátságot ápoló játékosok számára. Akiktől nem áll távol ez a fajta túlszínezett ökörködés, azok minden bizonnyal epikus mennyiségű kivillanó bugyira és hektoliterszám fröcskölő paradicsomlére számíthatnak. Már a trailer is elég komoly dózist tartalmaz ezekből a komponensekből, úgyhogy azt javasoljuk; sürgősen csekkold!

Steel Battalion: Heavy Armor

Megjelenés: 2012. június 22. - Platform: X360

Amikor a Microsoft piacra dobta a Kinect nevű mozgásérzékelős kontrollerét, már akkor sejtettük, hogy a ketyerének nagyobb a füstje, mint a lángja. Az elmúlt hónapok igazolták a szkeptikusokat, hiszen alig jelent meg a technikára olyan játék, mely a hardcore játékosok finnyás rétegét is elismerő mosolyra késztette volna. Persze jó dolog az ugrabugra, néhány sör után pedig biztosan jót lehet röhögni a haverok bénázásain, de egy vérbeli gamernek ez nem elég. A Steel Battalion: Heavy Armor most megpróbálja kirobbantani a Kinectet a casual gaming kényelmes, de hosszú távon veszélyes lankáiról. A Capcom játéka 2082-ben játszódik, amikor a világ nagyhatalmai egy szilíciumot zabáló mikroba pusztítását követően egymás ellen fordulnak és kicsiny sárgolyónk káoszba süllyed. A játékos egy lépegető tankba zárva kommandírozhatja a két lábon járó fegyvert, illetve a parancsnoksága alá tartozó embereket. A készítők ígérete szerint mind a valóságban leadott parancsszavaink, mind mozdulataink – akárcsak fejmozgásunk – szerves része lesz a képernyőn látható pusztításnak. Kíváncsian várjuk a végeredményt, már csak azért is, mert a fejlesztő From Software az Armored Core sorozat miatt igazi veteránnak számít mech-témában. Ha a játék beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor csak ennyit tanácsolnánk a kalimpáló fotel-kommandereknek: Éjjeli lámpára, barátnő arcára vigyázni!

Metal Gear Solid HD Collection

Megjelenés: 2012. június 29. - Platform: PS Vita

Júniusban valami miatt a szokásosnál is több HD-remixszel támadnak meg minket a nyár előtt biztonsági játékra kapcsolt stúdiók. Nem csak a legendás Pikmin 2 látogat el Wii-re, de a Playstation 3 is kap egy Ratchet & Clank trilógia újrakiadást. Bár ezek egytől egyig kiváló produktumok, legszívesebben mégis George Lucast kiáltanánk, hiszen a már meglévő játékok feltupírozása, majd ismét hadrendbe állítása csak nyomokban tartalmaz kreativitást, az egész művelet inkább a róka bőrétől bűzlik. Ezúttal azonban meg kell adnunk magunkat, hiszen a Sony kézikonzoljára, a PS Vitára jelenik meg a nemrég PS3-ra és X360-ra is elzavart Metal Gear Solid HD Collection, ami tekintettel a hordozható kivitelre és a Vita erős grafikai képességeire mégis örömteli esemény. Immár a remekművet hordozó masinát a kezünkben tartva, akár a metrón is teljes pompájában játszhatjuk újra a játéktörténelem legimpozánsabb vállalkozásának három részét. Olyan lesz, mint újraolvasni egy zseniális könyvet. Ne csodálkozzatok, ha hirtelen rövidnek fog tűnni a Stadionok – Keleti pályaudvar távolság!

The Secret World

Megjelenés: 2012. július 3. - Platform: PC

Jól látod, a The Secret World premiere már július (megjegyezzük: eredetileg júniusra datálták, de végül átcsúszott), de nem vennénk a szívünkre, ha a jövő havi GamePlayerből éppen a keddi megjelenés miatt maradna ki. Nem vagyunk stréberek, csupán úgy érezzük, hogy mindenképpen szerepeltetnünk kell összeállításunkban ezt a remek alapötlettel megáldott MMORPG gyöngyszemet. A Titkos Világ már túl van a zárt bétateszten, melynek résztvevői szinte egyöntetűen pozitív visszajelzésekkel támogatták a készítőket. Az Age of Conan alkotóinak legújabb játéka szerint minden összeesküvés, amit valaha hallottál titkos szervezetekről, földönkívüliekről és természetfeletti jelenségekről, igaz. Éppen csak ezekről a dolgokról egy átlagember – ha szerencséje van – soha nem szerez tudomást, így a titkok alvilágát csak három frakció, a Templomosok, az Illuminátusok és a Sárkányok névre hallgató csoportok ismerhetik. A program igazi ütőkártyája az elképesztően stílusos, sötét hangulat, amit csak tovább tuningol az, hogy ezúttal nem törpéket, varázslókat és a fantasy-világ unalomig ismert őskövületeit, hanem a mi kedves modern világunk egy párhuzamos valóságában fegyvert ragadó alakokat terelgethetünk a végkifejlet felé. Nem egy eredeti ötletet láthattunk már elvérezni a silány megvalósítás oltárán, de legalább reménykedhetünk, hogy a minimál-hype ezúttal egy igazi meglepetés-sikert fog elénk pakolni. Nézd meg a magyar Digic Pictures The Secret Worldhöz készült mesteri trailerét!

Még több játék a Playeren!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.