A nyomkodás öröme – extravagáns távirányítók
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Örök érvényű szabály, hogy aki kezeli a tévé, az az úr a házban. Férfi vagyok, és a távirányítóm is férfias – így is kezdődhetne ezeknek az egyedi és ötletes távkapcsolóknak a reklámja.

 1. 10/10


  Óriás

  Amennyiben sokszor azért robban ki otthon a veszekedés, mert véletlenül zsebre vágtad a távkapcsolót és azzal együtt mentél ki egy sörért a konyhába, ezáltal az asszony nem tudta mivel átnyomni a tévét a Született feleségekre, akkor itt a megoldás. Egy óriás távirányító, mely biztosan mindig szem előtt lesz. A nyugalmad megér 12,95 dollárt? Ha igen, itt megrendelheted.

 2. 9/10


  Párna

  A kanapén feküdve a legideálisabb társunk lehet ez a távpárna, mellyel tökéletesen irányíthatjuk a tévét. Soha többé nem lesz kérdés, hogy vajon hová tűnhetett, hiszen az univerzális eszköz a fejünk alatt pihen, pontosabban mi pihentetjük a fejünket rajta. És mi lesz, ha fejünkkel megnyomunk egy gombot? Semmi. Mivel erre tökéletes megoldást nyújt  - nem mellesleg az energiatakarékosság szempontjából sem utolsó - a távkapcsoló automatikus kikapcsolása, mely 60 másodperc után lép működésbe. Az ára 39,99 dollár és itt rendelheted meg.

 3. 8/10


  Környezetbarát

  Egy kínai diák ötletét karolta fel a Sony, ami egy teljes mértékben környezetkímélő távirányítóról szól. A pálca alakú szerkezet ide-oda mozgatásával annyi energiát hozhatunk létre, mellyel működtetni tudjuk majd a távkapcsolót. Egy zöld színű LED jelzi ha a töltési szint elegendő a kapcsolgatáshoz, viszont a kinetikus energiát felhasználó távirányítón nincsenek gombok. Fel-le mozgatással válthatunk csatornát, jobbra-balra mozgatással állíthatunk a hangerőn, a körkörös mozdulatok pedig a ki- és bekapcsolást eredményezik. 

 4. 7/10


  Varázspálca

  Nem kell feltétlenül Harry Potter rajongónak lenned, hogy téged is hatalmába kerítsen a varázslók világa. És ha már segítségül hívunk valamilyen bűbájt, akkor miért ne használnánk azt a kényelmünk érdekében? Egy határozott kézmozdulat, egy varázsige, mondjuk „Kapcsolatusz Televizusz”, és máris működik a 89,99 dollárért megkaparintott távkapcsoló varázspálca.

 5. 6/10


  Karóra

  Ami mindig kéznél van. Elég beütni a három számjegyből álló kódot, és már uralmad alatt tudhatod a tévédet. Ezáltal biztosra veheted, hogy soha nem fog illetéktelen kezekbe kerülni a távkapcsolód. A többfunkciós karóra ára 39,95 dollár, mellyel hasonló élményben lehet részed, mint David Hasselhoffnak, igaz ő az óráján keresztül csak beszélgetni tudott  az autójával.

 6. 5/10


  Gél

  A Panasonic jóvoltából készült el ez az igencsak innovatív eszköz, mely nemcsak formájában, hanem viselkedésmódjában is különleges. A távirányító használaton kívül puha és gélszerű anyagként pihen, de amint használatba vesszük, az emberi kéz érintésének hatására megmerevedik, és kapcsolgatásra kész. Ez valamire nagyon emlékeztetheti a férfiakat, főleg, ha egy gyönyörű nő akarna csatornát váltani.

 7. 4/10


  iPhone

  Egy iPhone-t szinte mindenre lehet használni, akkor egy tévé távirányítására miért ne lenne alkalmas. Ha rendelkezünk egy Apple okostelefonnal, akkor már csak egy I-Got-Control néven futó infravörös jeladó kell hozzá. Ezután már csak le kell töltened a hozzá tartozó alkalmazást, és kész is az univerzális távirányító.  

 8. 3/10


  Testbeszéd

  A Gesture Remote nevű szerkezetet az IDENT Technology fejleszti, mely a testbeszédre, vagyis pontosabban az ujjunk mozgására hagyatkozik. A lényege, hogy nem kellenek gombok ahhoz, hogy irányítani tudjuk a tévénket, ehhez bőven elég az ujjunkkal vezérelni a távkapcsolót, hasonlóan, mint egy érintőképernyős telefont.

 9. 2/10


  Sörnyitó

  Egy izgalmas film vagy egy sportesemény közben előszeretettel gurítunk le néhány sört. Amennyiben a söröket már bekészítettük, a leggyakrabban előforduló problémát a sörnyitó hiánya okozza. Mi a megoldás? Ez a forradalmi találmány az egyik leghasználhatóbb és legnagyobb becsben tartott eszköz a férfiak körében. A távirányító ára 16,99 dollár, melyet itt rendelhetsz meg.

 10. 1/10


  Agykontroll

  A Haier cég jóvoltából élhetünk majd ezzel a futurisztikus távkapcsololóval, mely prototípusát már tesztelik. Nem kell hozzá semmilyen készüléket nyomkodnunk, mozgatnunk vagy megérintenünk, elég csak arra gondolunk, hogy mit szeretnénk a tévén állítani. Csatornát váltanál, vagy hangerőt szabályoznál? Vedd a fejedre ezt az agyhullámok segítségével működő szerkezetet és csak az utasításra kell gondolnod. Valójában viszont szó sincs gondolatolvasásról, mivel a headset csak az elektromos jeleket érzékeli a fejbőrön és azt változtatja át digitális jellé. A Brain Wave Remote Control néven futó eszköz egyelőre csak Kínában vásárolható meg, mellyel egy-két alap videójátékot is irányítani lehet. A kezdeti prototípusok ára 3,000 dollár körül mozog.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.