A Dyson futurisztikus kinézetű porszívója kevesebb helyet foglal, mint a hagyományos porszívók, és nagy szívóereje ellenére is rendkívül halk.

A brit Dyson cég Japánban mutatta be az általa a világ legkisebb és egyben leghalkabb működésű hagyományos porszívójának kikiáltott készüléket. A hétévnyi fejlesztőmunka eredményeképp létrejött Dyson DC48-ba a 1150 W teljesítményű motor került, a hatékony működésről pedig a Radial Root Cyclone nevezetű technológia gondoskodik.

Az újdonság mindössze 192x361x253 milliméteres méretekkel rendelkezik, vagyis mintegy harminc százalékkal kisebb a hasonló tudású riválisoknál, a tömege pedig csak 2,8 kilogramm. A Digital V4 névre keresztelt motor kapcsán a gyártó külön kiemelte, hogy alig 0,7 másodperc alatt képes felpörögni nulláról kilencvenezres percenkénti fordulatszámra.

A Dyson DC48 kétféle szívófejjel kapható: a fukszia és lila színben készülő Motorhead változat ára átszámítva mintegy 250 ezer forint, a kék és sárga változatban érkező Turbineheadért pedig 230 ezer forintot kell fizetni. A tenyérnyi porszívó előnyeit viszont egyelőre csak a telefontisztító roboton edződött japánok élvezhetik, a nemzetközi debütálásra egyelőre várni kell.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon