Ha épp Android mobilt nézel, akkor ezt az ötöst mindenképp „szagold” körbe rendesen, mert jelenleg ők a mérce zöld robotos körökben.

5. Motorola RAZR MAXX

Acél, carbon, AMOLED, két mag, laposság, tepsiség, őfelsége. A RAZR MAXX ugyan egy ráncfelvarrott modell, így amihez nem kellett nem is nyúlt a Motorola, de a legdurvább pengemoto még mindig gyönyörű, a hatalmas kijelző mögött pedig két 1.2GHz-es processzormag dübörög, 1 Giga RAM és 8 Giga tárhely mellett. Ugyan az oprendszer verziója még nem a legfrissebb 4.0-ás Android, a csúcs ötös mezőny messze legnagyobb akkujával rendelkezik, így ha a hosszú üzemidő (2-3 nap) a fő szempont, akkor nem nagyon marad versenyző rajta kívül a mezőnyben.

4. Sony Xperia S

A Sony-nak sikerült márkaarculatot teremtenie a tucatdroidok zsúfolt világában. Ez megítélés szerint lehet rossz is, mivel unalmassá válhatnak az egymásra nagyon hasonlító modellek, de szerintünk kifejezetten jót tesz a márkának az, hogy felismerhetőek és főleg megkülönböztethetőek legfrissebb termékei. A csúcsmodell S megkapott mindent, amit ma a Sony tud, a BRAVIA tévékből kölcsönzött képjavító technológiáktól, a cég fotógépeiben használt panoráma módon keresztül, a Sony online zeneboltjáig mindent megtalálunk az S-ben. Mindehhez masszív hardver és az Android Ice Cream Sandwich (4.0) frissítés (egyelőre) ígérete társul.

3. Huawei Ascend P1 S

Idén már taglaltuk év eleji visszatekintő cikkünkben, hogy amelyik mobilkommunikációs gyártó a kínai márkákat félvállról veszi, az élete egyik legnagyobb hibáját követi el. Jó példa erre a Huawei csúcsmodellje, ami ugyan még nem kapható, de már a puszta technikai adatok is halálra rémíthetik még a legnagyobb gyártók, legkomolyabb csúcsmodelljeit is. A 7 mm-nél is vékonyabb, hatalmas, Super AMOLED kijelzővel ellátott, atomreaktor teljesítményű hardver külsőre is igen csinosra sikeredett és bár nem lesz olcsó, a felső ház egyik legmegfizethetőbb tagja lesz, ha valamikor nyáron a hazai boltok polcaira is megérkezik.

2. HTC One X

Amíg kis késéssel meg nem érkezett a Samsung csúcsmodellje, bizony a HTC brutális vasa lett volna az első helyen, ráadásul most is inkább holtverseny van a két sztár között, ahol talán a One X gyengébb akksija miatt nyerhet a koreai jelölt. A One X prémium minden porcikájában. A HD kijelző képe olyan, mintha minden ikont a rányomtattak volna, az 4+1(!) magos 1.5GHz-es processzor pedig mindenre elegendő, így jelenleg nem nagyon van olyan alkalmazás, ami képes megreccsenteni a HTC aluházba bújtatott csodamasináját. Ez már a profi liga, ahol apróságokon múlhat az elsőség és sajnos a vékony készülékházba, az elképesztő hardverhez képest kissé alulméretezett akku került, így maximális terhelés mellett már 10-12 óra után enni kérhet a One X, de addig…

1. Samsung Galaxy S III

Az új király! Sokak szerint a Samsung azért várt a Galaxy S III-al, hogy a világ egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) mobilkommunikációs szakkiállításán jól körbenézze, hogy a konkurensek mivel készülnek, majd azokra rátéve egy lapáttal kihozza az ultimate Android telefont. Ha nem is egy lapáttal, de egy kiskanállal azért rátett a többiekre. Hardver szempontjából hozza, amit egy csúcsmodellnek kell: négymagos processzor, hatalmas, 4.8 colos Super AMOLED HD kijelző, akár 64GB tárhely (ami további 64GB-nyi microSD kártyával bővíthető). Mindehhez a mobilkommunikáció egyik legvékonyabb képernyőkerete társul, amivel a cég elérte, hogy a hatalmas kijelző ellenére, mégsem akkora tepsi a készülék. Ezen felül természetesen a legfrissebb Android oprendszer és az eddigi legfejlettebb TouchWiz felület teszi a dolgát, olyan nyalánkságokkal, mint például az előlapi kamera szemkövető funkciója, ami nem engedi kikapcsolni a képernyőt amíg nézzük azt. Mindezen apróságok, az elképesztő hardver egy stílusos (bár nem formabontó) házban teszik a Galaxy S III-at az Android jelenlegi és valószínűleg tiszavirág életű királyává.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.