Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan kiábrándító, amikor egy úgynevezett 404-es oldalhoz érünk. Ez az az oldal, ami nem létezik. Ilyenkor bukkan fel az a furcsa és megmagyarázhatatlan érzés, hogy a web mégsem végtelen. Pedig ez egy újabb lehetőség.

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

A hibaoldalak egyidősek a webbel. Elgépeltünk valamit? Eltűnt az oldal? Már nem szeret minket a kedvenc blogunk? Mi történik, amikor egy felhasználó ezzel az idegesítő üres lappal találkozik? Amint azonban Renny Gleeson bemutat egy vicces és kreatív 404-es hibalapokból álló vetítést, elárulja, hogy minden hiba valójában egy lehetőség arra, hogy egy jobb kapcsolat alakuljon ki a felhasználó és az oldal tulajdonosa között.


Van ott még ahonnan ez jött! Még több TED videó a Playeren!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.