Közel 40 fokban kevesebb dolgot kívánhat magának az ember, mint forró homokot és hozzá egy hűs tavat. Ám a víz a ketyerék legnagyobb ellensége. Íme öt olyan eszköz, ami biztosan túléli a vízpartot.

Ha már pár nappal ezelőtt bemutattuk, hogy varázsoljunk magunknak a kertbe egy kis fürdőzést, egy könnyed medencével, akkor igazán úgy illik, hogy mutassunk olyan eszközöket is, amiket nyugodtan bevihetünk a medencébe, ha a szükség, vagy épp a fatális véletlen úgy kívánja.

1. Fotózáshoz

A Panasonic masszív felépítésű Lumix TS4 fényképezőgépe nemcsak vízálló, de akár a jeges Dunába is behajíthatod (bár elképzelni sem tudunk eme helyzetet indokló szituációt), mivel -10 fokig meg sem kottyan neki a zord időjárás. A FullHD videórögzítés, a széles látószögű, közel ötszörös zoomot biztosító optika és a 12.1 megapixeles szenzor bőven elegendő a mindennapi pancsolás megörökítéséhez.

2. Videózáshoz

Amennyiben a mozgókép az elsődleges cél és szeretnéd olcsóbban megúszni a dolgot, mint a fenti Panasonic kamera, akkor a Kodak vízálló kameracsaládjának legfrisebb tagja jó barátod lesz. Talán kissé kevésbé mokány, mint a Pana TS4, de a vizet kifejezetten szereti (3 méters mélységig), gyerekjáték használni és kifejezetten jól teljesít rossz fényviszonyok között, ami a víz alatt ugye gyakran előfordul.

3. Zene nélkül mit ér a víz?

A csönd unalmas. Még akkor is, ha csak a hullámok törik meg azt. Az Eco Terra boombox testébe könnyedén bepattinthatod okostelefonod, így egy cseppet sem kell aggódnod, hogy miről vezényeld a medence partit. Az Eco Terra zenedoboza teljesen vízálló, ráadásul lebeg a víz felszínén, sőt ha egy-egy illuminált vendég azzal szórakozna, hogy fejre állítja a cuccot, az szépen magától visszafordul, hogy a hangszórók mindig a víz felett legyenek.

4. Kell a net

Ha egy percig sem bírsz meglenni a Facebook profilod frissítése nélkül, netán élő webes tudósítást vállaltál a haveroknak az idei vizespóló versenyről, akkor szükséged lesz egy tabletre. A Fujitsu Arrows tablete minden problémádat megoldja. A 10.1 colos tablet a legfrissebb Android 4.0-ás operációs rendszert futtatja, így a csajok stírölése közben még egy kis Angry Birds is játszik a több százezer egyéb alkalmazás mellett.

5. Az adat örök

Nyilván szélsőséges példa, de azért nem lehetetlen, hogy egy pendrive is a medence vagy tóvíz közelébe kerüljön. Ilyenkor egy mezei USB kulcs bizony hamar beadja kulcsot (khm... elnézést), de nem úgy a Corsair Flash Survivor. Mint a neve is mutatja, illetve ahogy a képen is látszik a Corsair nem viccelte el a dolgot, egész egyszerűen egy már-már atombiztos alu hengerbe pakolta a pendrive nemes szerveit, így nem csoda, ha meg sem kottyan az akár 32GB-nyi adatnak némi fürdőzés (egész pontosan 200 méter mélységig).

A Player tech rovatában hetente gyűjtjük neked a legmenőbb cuccokat!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon