Beszéltünk már arról, milyen jó a fájlokat egy felhőben tartani, illetve azt is említettük, milyen praktikus, hogy akár a Dropboxodból is hallgathatod a zenéidet. Ennek nyomán mutatunk még három alkalmazást, amellyel garantáltan nem maradsz zene nélkül. Persze érdemes azért wifi közelében lenni, hiszen a streamelt zene rendesen eszi a megabájtokat..

Mixcloud

A Mixcloud a maga 150 ezer dj-jével és rádióállomásával az egyik legnagyobb mixlelőhely a neten. Az oldal ragyogó megoldást nyújt arra, hogy a zenészek és a rádióadók itt tárolják és szórják szét a zenei műsoraikat. Nem kisebb nevek mixei hallgathatók itt, mint Carl Cox, Moby, Above & Beyond vagy épp a BBC Radio 1 műsorai. Az iPhone- és Android-appal ezeket most már mind a zsebedben tudhatod.

Soundcloud

A Mixcloud tesója, ahol nem mixeket, hanem egyedi zeneszámokat találsz. Három fő oka van, hogy a Soundcloud sikeres: húszmillió felhasználója van, másrészt itt publikálják először a legnagyobb szerzők az épp elkészült, még ki nem adott, friss zenéiket, illetve kis ásással olyan feltörekvő producerekre bukkanhatunk, akiket még nem fedeztek fel, de jó úton haladnak a hírnév felé. Az applikációval zenét hallgathatsz és megoszthatsz, de fel is vehetsz, ha épp ahhoz támad kedved. Az Soundcloudnak iPhone-, iPad- és Android-verziója is van.

Deezer

A Last.fm sikere után megjelentek az online on demand rádióklónok, mint a Spotify vagy a Deezer. Mivel a Spotify még Magyarországon nem elérhető, ezért a Deezerről ejtünk szót. Az alkalmazásban összesen 18 millió zeneszám és 30 ezer rádióadó található, mindezt 22 millió felhasználó hallgatja, ebből 1,5 millió fizet is a prémiumszolgáltatásért. A Deezer egyszerűen használható, úgy működik, mint bármely másik zenelejátszó alkalmazás. Az app iPhone-on és androidos telefonokon is fut.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A Bad Piggies-teszthez – Malacok, ha bedurvulnak

(Fotó: Topappstoday)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon