Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha elkezdenénk felsorolni, mennyivel jobb sorsa van a techimádó amerikaiaknak, mint nekünk, talán soha nem érnénk a lista végére. Jelenleg az ultra-hiper-szupergyors internetükre irigykedhetünk, bár lehet, hogy ők észre sem veszik, mert az Xbox előtt ülve Halo 4-gyel játszanak. Ez történt a héten.

GTA V: zúzás, rombolás, robbanás

Nem érdekel a munka, csak a város, ahol mindent megtehetsz, ahol mindennapos esemény a kocsilopás, és a rendőr rád se hederít, ha minigunnal mész el mellette? Simán mehetsz forgalommal szemben az autópályán, senkit sem fog zavarni egészen addig, amíg hozzá nem érsz egy rendőrautóhoz? Ismerős? Ha igen, akkor valószínűleg már tudod, miről van szó. Kicsit több mint egy éve láthattuk az első trailert a Grand Theft Auto V-ről, nemrég azonban a Rockstar Games kiadta a második bemutatót is.

A trailert látva nem kell félned attól, hogy a GTA-sorozat legújabb tagja nem tartogat kellő mennyiségű akciót a számodra. A GTA V újdonsága, hogy már nem csak egy, hanem mindjárt három főszereplővel zúzhatod rommá Los Santos városát. A játék már előrendelhető, és várhatóan jövő tavasszal jelenik meg Playstation 3-ra és Xbox 360-ra.

Egy gigabites internet a kiválasztottaknak

1000 Mbps-os internet? Igen, Amerikában már ez is valósággá vált: négy hónappal a bejelentése után elindult Kansas Cityben a Google egyedülálló szolgáltatása, a Google Fiber. A keresőóriás hihetetlen letöltési és feltöltési sebességet kínál kedvező áron, a csomag pedig kiegészíthető televíziós szolgáltatásokkal is. Ez már valóban a jövő: a legdrágább csomag az összes tévécsatornát, egy Nexus 7 tabletet, wifi-routerként is funkcionáló modemet és 1 TB Google Drive online tárhelyet kínál.

A rendkívüli sebességhez üvegszálkábelek kellenek, így gyakorlatilag az egész infrastruktúrát nulláról kell felépíteni. Pontosan ezért érhető el a szolgáltatás egyelőre csak egyetlen városban, az ottani lakókat az egész világ irigyelheti. Képzeld csak el: ezzel a letöltési sebességgel egyetlen másodperc alatt 125 MB adatot tölthetsz le, azaz egy 6 GB-os HD film Linux disztribúció letöltése kevesebb mint egy perc alatt megvan.

Rekordot döntött a Halo 4

November 6-án debütált a méltán híres Halo-sorozat legújabb tagja, a Halo 4. A Microsoft nemrég nyilvánosságra hozta az első huszonnégy óra eladási adatait, amivel finoman szólva is elégedettek lehetnek: már az első napon összesen 220 millió dollárt hozott a játék. Ezzel az eredménnyel egyébként a Halo 4 megdöntötte a szórakoztatóipar eddigi 24 órás rekordját, amit ez idáig a Harry Potter és a Halál ereklyéi film második része tartott. Az egész Halo-sorozat így már összesen több mint hárommilliárd dollár bevételt termelt. A hardcore játékosok szerint egyébként nagyon jól sikerült az új rész, többen a sorozat legjobbjának tartják.

Tovább:
A Player legújabb cikkeihez
A techrovat újdonságaihoz
Az űrhajósok fényképezőgépéhez 

(Forrás: Rockstar Games, The Verge, Microsoft)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.