Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van abban valami csodálatos, amikor egy fejlesztő már-már beteges részletességgel alkot valami hasznosat és lélegzetelállítót. A doubleTwist ébresztő app különleges.

A zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el, de az biztos, hogy az Android platfromra elérhető  doubleTwist Alarm ébresztő app fejlesztői minimum fanatikusok, ha a dizájnról van szó. Az applikáció már-már beteges részletességgel készült, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Az analóg óra részletei, fogaskerekei gyönyörűek, míg a digitális számlap (a modern retro jegyében, bár ez elsőre paradoxonnak tűnik) egyszerű minimalizmusa vonzza a szemet. A fejlesztők rengeteget tanultak saját Androidos zenelejátszójuk a doubleTwist Player visszajelzéseiből, ahol olyanokat kutattak, mint a különböző kijelzők jellemzői, a színhelyesség, a kontraszt, a szürkék és egyéb színek megjelenítése, csak azért, hogy egy egyszerű ébresztőóra tökéletesen legyen.

Természetesen ez kompromisszumokkal jár, ami annyit tesz, hogy nem minden készüléken fog tökéletesen mutatni a doubleTwist Alarm, viszont amin igen, az finoman szólva üt. Érdekes, hogy a fejlesztők egyelőre messze elkerülik az iOS platformot, pedig ott mindössze két-három kijelzőre kellene optimalizálni gyönyörű ébresztőórájukat, bár számomra szimpatikusabb, hogy nem a könnyebb utat választották. Természetesen azért egy teljes értékű, sőt, extra szolgáltatásokkal is bíró ébresztő applikácót kapunk a 465 forintunkért. A  doubleTwist Alarm együttműködik a Player zenelejátszóval, így bármelyik zenénkre ébredhetünk, amit a telefonon tároltunk, ráadásul az alvási ciklusokat is figyelembe veszi, így megmondja mikor feküdjünk le  és mikor keljünk, hogy a lehető legfrissebben ébredjünk. Zseniális dizájn, korrekt funkciók, ez a  doubleTwist Alarm.

Még több applikáció a Player tech rovatában!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.