Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem csak az okostelefonjainkat „tuningolhatjuk” fel applikációkkal, de a legtöbb népszerű webböngészőhöz is találunk zseniális kis kiegészítőket. Mindenkinek megvan a preferált böngészője, legyen az Firefox, Chrome, Opera, vagy a jó öreg Internet Explorer. Mindenki meg tudja indokolni, miért pont az a kedvenc szörfere”, de mindegyiket tovább fejleszthetjük különböző, a böngészőbe épülő applikációkkal, az okostelefon platformokhoz hasonlóan. Íme három igazán hasznos app.

1. Facebook Notifications

Ha te is Facebook függő vagy (mint mi) és te is mérges vagy, amikor túl sok időt pazarolsz el (mint mi) az üresjárati Facebook böngészéssel, akkor a Facebook Notifications a te appod. Semmi mást nem csinál, mint a normál Facebook értesítőt megjeleníti a böngésző jobb felső sarkában, így nem kell hogy folyamatosna nyitva legyen a Fáccse, de a fontosabb dolgokról mégis kapsz értesítést, amit a kis előnézeti ablakból el is döntheted, hogy tényleg fontos-e.

Google Chrome böngészőhöz és a Mozilla Firefoxhoz egyaránt elérhető.

2. Unsocialize

Az Unsocialize kicsit talán az előző app ellentétének tűnik, de pár nap használat után azt kell mondjam tökéletesen kiegészíti azt. Ugye nektek is ismerős, amikor az egyik haver valami tényleg jónak tűnő videót posztol ki az üzenőfalatokra a Facebookon, de amikor rákattintotok, akkor nem egy weboldal, hanem a 11 ezredik FB app jön be, ahol ha ezeket, meg azokat a feltételeket elfogadod, akkor láthatod a videót. Gondolom senkinek sem kell elmondani, hogy ész nélkül nem telepítgetünk semmilyen FB applikációt a profilunkba, ha pedig nem vagy biztos benne, hogy állsz érdemes elolvasnod, hogyan takarítsd ki kicsit a saját portádat. Az Unsocialize viszont a fenti videós példánál maradva szépen kihámozza a normál linket az appból és csak azt fogja megnyitni neked, így egy pillanatig sem kell bajlódnod a felesleges és olykor kártékony FB appokkal.

Az Unsocialize elérhető Chrome-raFirefoxra és Safarira egyaránt.

3. Vertical Tabs

Többen meglepődtek már a gépem böngészőjére pillantva a szerkesztőségben, ugyanis a jelenlegi, meglehetősen nyugis péntek délutáni időszakban is 29 fül van nyitva a Crome-ban, de nem ritka, hogy egyszerre 50-60 oldallal dolgozom. Nyilván nem kell mind azonnal, de egy cikk esetében például találok egy kiindulási pontot egy témában és a nyomozás, keresgélés közben szépen nyilogatnak meg az újabb és újabb oldalak, követhetetlen és átláthatatlan káoszt teremtve. Erre a problémára ad megoldást a Vertical Tabs, ami egyszerűen egy kis ablakban, jeleníti meg szépen egymás alatt a megnyitott weboldalakat lapokat, amiket becsukhatunk, ha már nem kellenek.

A Vertical Tabs minden Firefox és Google Chrome felhasználónak elérhető.

Még több applikáció a Player Tech rovatában!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.