Villamosszékbe ülteti vásárlóit a Honda
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Be kell látnunk, hogy az elektromos járművek olyan lendülettel fejlődnek, hogy valahol menet közben végérvényesen elvesztettük a fonalat: a Tesla megvan, a Nissan Leaf is, sőt, még a Segway is, bár utóbbiról egy ideje nem hallottunk, hála az égnek. Most viszont kiderült, hogy a Honda nemcsak hogy gyárt elektromos guruló széket, de már a modellfrissítésen is túl vannak.

A magunk részéről ha valamilyen Honda-járművet a lábunk közé kéne kapnunk, akkor sokkal inkább egy Honda CBR-re szavaznánk, mint egy 6 km/h-val süvítő irodai székre, igaz, előbbivel nem nagyon lehet szépen venni a kanyart a folyosó végén. Merthogy az UNI-CUB β kifejezetten erre lett kitalálva, vagyis beltéri használatra, így érthetővé válik az is, miért csak hat kilométert lehet vele megtenni egy feltöltéssel.

A tavaly bemutatott eredeti széket a Honda a vásárlók visszajelzései alapján fejlesztette tovább, így az valamivel alacsonyabb lett, viszont továbbra is van benne testtömeggel irányítható mindenirányú kormányzási rendszer és dőlésszabályozó is.

A Hyundai E4U-nál mindenképpen esztétikusabb, ezt el kell ismernünk, és már alig várjuk, hogy a Top Gear stábja megszimatolja, és rendezzenek vele egy jó kis versenyt a BBC folyosóin, mint anno a Peel P50-nel.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.