Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akár odafigyelsz rá, hogy mindig szabályosan töltsd, akár nem, a lítiumion-akkumulátor előbb-utóbb elromlik. Ez ellen sajnos nem tehetsz semmit, de néhány egyszerű trükkel jelentősen felturbózhatod az akksi élettartamát.

Először is meg kell jegyeznünk, hogy az alábbiak közül a klasszikus értelemben véve egyik sem jó tanács, a jó tanács ugyanis az, hogy ha a telefonod már csutkára töltve is csak órákat bír ki, akkor vegyél egy új akkumulátort. Ha viszont erre éppen nincs lehetőséged, akkor ezekkel a módszerekkel néhány hetet még biztosan nyerhetsz a telefonodnak.

Teljes feltöltés

Ehhez a módszerhez először is teljesen le kell merítened a telefonodat. Ez azt jelenti, hogy miután a teló kikapcsolt, újra és újra be kell kapcsolnod, egészen addig, amíg már meg sem nyikkan a gombnyomogatásra. Ezután tedd rá a töltőre és hagyd így legalább 48 óráig.

Bikázás

Az autóknál jól ismert módszert mi telefonnal még nem próbáltuk, és előre kell bocsátanunk, hogy nem is javasoljuk senkinek, ugyanis ez a megoldás rossz esetben akár az akksi kigyulladásához is vezethet. Viszont állítólag hatásos, tehát itt a helye.

  • Keress egy USB-vezetéket és vágd le a B-csatlakozót (vagyis a kisebbiket).
  • Ha jól csináltad, akkor látnod kell egy piros (pozitív) és egy fekete (negatív) vezetéket, amelyek a kábelből jönnek ki.
  • Csatlakoztasd a számítógépedhez az USB-kábelt, majd a kilógó vezetékeket érintsd hozzá az akkumulátor pozitív és negatív töltésű pólusához (értelemszerűen a piros vezetéket a pozitívhoz, a feketét pedig a negatívhoz).
  • Nagyon fontos, hogy az USB kábelből kilógó vezetékek véletlenül se érjenek egymáshoz.

Házibarkács

Ha flexen és olvasztópákán nevelkedtél, akkor házilag is megpróbálhatod megszerelni az akkumulátort, amihez ez a videó nyújt hatékony segítséget.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.