Ingyen wifit kapnak a Liverpool-stadionban drukkolók

  Angliában a szurkolók percenként képeket osztanak meg, twittereznek, vagy videókat töltenek fel, ha meccsen vannak. Lassan megszokottá válik a folyamatos online jelenlét a stadionokban. Sokszor azonban túl sokan akarnak csatlakozni egyszerre, és a végén senki nem tud csiripelni egy szép gólról. A Liverpool FC ezért ingyen wifit ad az igazi drukkereknek.

  Angliában a focimeccsekhez lassan már hozzátartozik a drukkolók aktív online jelenléte. A klubok arra ösztönzik rajongóikat, hogy mobiljukról a Facebookon, a Twitteren vagy a Youtube-on osszák meg másokkal a meccsek érdekes eseményeit, egyenesen a stadionból. A Manchester City például kivetítőkön tette közzé korábban a szurkolók tweetjeit a meccs előtt, után és a szünetben. Elég volt azokat egy megadott hashtaggel ellátni, és ha a csirip elbírta a nyomdafestéket, láthatta az egész nézősereg.

  A drukkerek lelkesek, az okostelefon fontos kellék lett a meccseken, gyakran előfordul, hogy annyira sokan akarnak egyszerre online lenni, hogy leterhelik a mobilhálózatokat. A Liverpool FC ezért Angliában és Európában is elsőként bevezeti az ingyenes wifit az Anfield Stadionban, természetesen kizárólag az igazi drukkereknek.

  A wifielérést a Xirrus biztosítja majd, és először április hetedikén próbálhatják ki a szurkolók. Hogy ezt megtehessék, regisztrálniuk kell a használatra, majd minden meccs előtt bejelentkezhetnek e-mail címükkel. A klub azt reméli, sokan áttérnek majd a wifire, és nem lesz fennakadás a 3G hálózatban, és még többen oszthatják meg élményeiket.

  (Forrás: The Next Web, fotó: Ben Sutherland)

  Füst, Fény, Hollywood

  Magasélet

  Tech
  Tech
  Tech
  Highlife
  Highlife
  Highlife
  Otthon
  Otthon