Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jane McGonigal játéktervező, akinek egy súlyos agyrázkódás miatt öngyilkos gondolatai támadtak, ám érdekes megoldást talált a dologra: megalkotott egy gyógyító játékot, aminek segítségével most neked is ajándékba ad hét és fél percet, ha megnézed a videót!

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap, punnyadás közben, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

Az öngyilkos gondolatok nagyon gyakoriak a traumával járó agysérüléseknél. Háromból egy emberrel megtörténik, és megtörtént Jane-el is. Az agya elkezdte azt mondogatni: "Nem fogsz rendbe jönni. A fájdalom sosem ér véget.” És ekkor mondta magának: "Vagy megölöm magam, vagy megpróbálok ebből játékot csinálni." A dolog pedig bejött!

Ha még mindig tornáztatnád az agyad, akkor kattints ide!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.