Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Senki sem szeret a nap végén üresen kongó lakásba hazaérni, főleg akkor nem, ha az a lakás reggel még tele volt bútorokkal. A betörők távoltartására számtalan módszer létezik, de a néphagyomány szerint semmi sem riasztja őket jobban a bekapcsolt tévénél. Ezt aknázza ki a FakeTV, amely a tévé villogását utánozva tartja távol a betörőket a lakásodtól.

A betörőriasztó FakeTV a szúnyogriasztó lámpához hasonlóan azzal tartja távol az élősködőket, hogy számukra irritáló fényt bocsát ki, ami jelen esetben a tévé villódzása. Ugyanakkor a tévé fényeit elsötétüléssel, színárnyalatváltással és a fényerősség váltakozásával utánzó készüléknek számos előnye is van egy valódi tévéhez képest. A 27 colos LCD tévé fényerejének megfelelő eszköz tucatnyi LED-je mindössze annyi áramot fogyaszt, mint egy éjjeli lámpa, ráadásul a drága tévédet is kíméled, ha nem kell fölöslegesen bekapcsolva hagynod egy kéthetes nyaralás alatt.

Az előre programozható FakeTV a beépített fényérzékelőnek köszönhetően sötétedéskor automatikusan bekapcsol, majd a beállított ideig adja tudtára mindenkinek, hogy éppen a Barátok közt-maratont nézed a kedvenc foteledben, ezért betöréssel fölösleges próbálkozni. Valódi adást persze nem sugároz, ami szintén felfogható akár pozitívumként is.

A FakeTV szállítási költséggel együtt annyiba kerül, mint egy normál asztali lámpa, ráadásul 40 dolláros (8800 forintos) ára az első meghiúsított betörésnél kamatostul megtérül.

Tovább:
Takarítónő helyett: intelligens ablaktisztító robot
Rambo okostelefonja – Runbo X5
A Tech rovat legfrissebb hírei

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.