Korábban Nabaztag-nak hívták, azóta kinőtte kezdeti gyermekbetegségeit és a tavalyi CES-en bejelentették az intelligens Wi-Fi nyúl mindentudó, csillagromboló verzióját, mely a szinte minden funkciót, teljes hardvert érintő upgradet követően nem csak egy v3.0 verziószámot, hanem teljesen új márkanevet (Karotz) és számos kiegészítőt is kapott.

Mit tud a nyúl? Gyorsan ömlesztve a legfontosabb funkciók (alább pedig részletesen kifejtve): Wi-Fis internetkapcsolat, webkamera, IP kamera távoli megfigyeléshez (lakás, gyerek), mikrofon (beszédfelismerés, hangvezérlés), hangszóró (beszédszintetizátor, szóbeli időjárás jelentés, RSS elolvasás, email felolvasás, internet rádió stb. stb.), óra, ébresztőóra, naptár, todo lista, időzített feladatok, USB bemenet, alkalmazásokkal, játékokkal végtelenségig bővíthető a tudása, RFID leolvasó, RFID-s kiegészítők, cserélhető design fülek, színes LED-es hangulatfények, gesztusok (fülekkel), facebook, twitter kapcsolat, VoIP telefon, üzenetrögzítő, interaktív játékok, négy nyelven beszél (angol, francia, német, spanyol) stb. stb.

Unboxing: korrekt, igényes csomagolás, a külső lehúzható kartonon csak egy diszkrét nyúl és egy „smart rabbit” felirat díszeleg. Ez alatt még egy teljes csomagolás, amelyen már a nyúl végeláthatatlan funkció közül kapunk egy kis ízelítőt, fekete-fehér vonalrajzok formájában. Ezt a réteget is eltávolítva a cucc egy kindertojásként szétválasztható hungarocelltömbben foglal helyet: Mi van a dobozban? Egy egyelőre füleitől megfosztott nyúl (2 fehér alap füllel), 2 db RFID-s Flatnano (később elmondjuk mire jó), USB kábel, felhasználói kézikönyv valamit hálózati adapter 4 különböző csatlakozóval (EU/magyar is!).
Design: letisztult vonalvezetés, semmi felesleges sallang, a hófehér, minimál Karotz nyúl első ránézésre akár egy Apple termék is lehetne, a csomagolás, körítés is hasonlóan igényes.
Hardware: 400 Mhz-es Arm 9 Processor 64 MB RAM-mal, 256 MB Flash memória az alkalmazások, hangok, zenék részére, integrált mikrofon és hangszóró, hangszabályzó tekerő gomb, Wi-Fi antenna (sajnos nem a fülekben van), webkamera, RFID leolvasó, 1 USB 1.1-es port, 1 USB mini port, 1 LED lámpa, 360 fokban körbeforduló és mágnesesen rögzített fülek, fején egy gomb.
Telepítés: Első lépésként a karotz.com-on regisztrálnunk kell a nyulunkat. Rögtön adhatunk neki nevet és egyúttal avatart is választhatunk. Ezt követően meg kell adnunk az otthoni Wi-Fi-nk SSID-jét és jelszavát, majd letölhető lesz egy kb. 40 megás install pack, amiben már beégetve szerepel a Wi-Fi hozzáférésünk, később már nem kell megadnunk. Ezt a pakkot egy pendrive-ra kitömörítjük, majd a pendrive-ot a nyúl fenekében lévő USB bemenetbe toljuk. Csatlakoztatjuk a hálózathoz, bekapcsoljuk, majd innentől kezdve minden automatikusan történik, de folyamatosan kapjuk a státuszokat mind angol nyelvű hangüzenet, mind LED fények formájában.

A nyúl mindig bemondja mi történik éppen (installing…, restarting…., searching for your wi-fi network….., connecting…, installation complete please restart… stb). A teljes művelet kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe. A szövegekhez különböző színű és pulzálású fényjelzések is járnak, melyekből elég sok van, ezek pontos jelentését a kézikönyvből ismerhetjük meg. Karotz úr telepítve, beizzítva, online! Nekiállhatunk felfedezni a hasznos és kevésbé hasznos funkciókat. A wifis smart nyulat alapvetően különböző letölthető alkalmazások ruházzák fel újabb és újabb funkciókkal. Alapból 6-7 app van feltelepítve, ezek közül is alap a Tai-Chi. Ez azon kívül, hogy vicces remekül ledemózza a nyuszi bizonyos képességeit, legalábbis, ami az intenzív fülforgatást illeti. Természetes ritmusú fülkörzéssel, lágy mozgással, kifinomult mozgáskultúráját bemutatva Karotz urat megszállja a nyugalom, miközben chillout szól a háttérben. A 6-7 előtelepített app mellett rengeteg további free és fizetős app közül válogathatunk. A telepítés rendkívül egyszerű: az online felületen, a karotz.com-on belépve a nyúlunk profiljába kiválaszthatjuk a nekünk tetsző alkalmazást és az 1-2 percen belül Wi-Fin keresztül közvetlenül felkerül nyúl úrra.

(forrás: PTO)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon