Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az okostelefonok és tabletek elterjedésével egyre gyakrabban fordul elő, hogy a leghidegebb időben is kénytelenek vagyunk lekapni a kesztyűnket, hogy elküldjünk egy sms-t, vagy ellenőrizzük a naptárunkat. Az emberi bőr elektromos töltésére reagáló érintőképernyők a hagyományos kesztyűkkel nem működnek, viszont szerencsére már erre is van megoldás. A kifejezetten érintőképernyős telefonokhoz készült kesztyűkből egyre szélesebb választék várja a vásárlókat, mi hármat ajánlunk ezek közül.

A menő – Etip Gloves by The North Face

Inkább a megjelenésével, mint a használhatóságával hódít a The North Face kifejezetten érintőképernyős telefonokhoz készített kesztyűje, az Etip Gloves, amely sajnos több komoly hiányossággal is bír. A mostanában elterjedt, teljes felületükön használható kesztyűkkel ellentétben az Etip Glovesnak csak a hüvelyk- és mutatóujja aktív, ráadásul a harminc euróért (kb. 8500 forintért) kapható kesztyű egybehangzó vélemények szerint nem elég meleg, ezért csak azoknak ajánljuk, akik elengedhetetlennek érzik, hogy a kesztyűjük egyedi megjelenésű legyen. Egy meleg bundakesztyűt azért nekik is érdemes a zsebükben tartani.

Az okos – Glider Gloves Urban Style

Ennél jóval olcsóbban, 20–25 dollárért (4400 forintért) juthatunk hozzá a Glider Gloves Urban Style kesztyűhöz, amely éppen ellentéte az Etip Glovesnak: megjelenésre egyáltalán nem látványos, viszont annál inkább használható. A titok a kesztyű anyagában van, amit spandexszel, akrillal és nejlonnal szőttek át, ezért a kesztyű teljes felületével tudjuk kezelni az érintőképernyőt.

Belseje puha, komfortos, a két rétegnek köszönhetően pedig elég meleg is. A telefonunk miatt sem kell aggódnunk, ugyanis a kesztyű felületén szilikonpöttyök biztosítják a jó tapadást. Egy telefonos kesztyű esetében különösen fontos, hogy pontosan illeszkedjen a kezünkre, de a négy méretben kapható Glider Glovesból mindenki találhat megfelelő méretet. Egyetlen negatívuma, hogy csak enyhén vízálló, egy komolyabb hóesésben könnyen átnedvesedhet.

A kifinomult – Outdoor Research's Sensor Gloves

Az arany középutat kedvelőknek ajánljuk az Outdoor Research kesztyűjét, a Sensor Glovest. A bőrkesztyű amellett, hogy jól néz ki, az érintőképernyő kezelésére is egészen használható. Kis hibája, hogy valamivel pontatlanabb a Glider Glovesnál, a nagyobb pontosságot igénylő műveletekkel, például az sms-írással meggyűlhet a bajunk. A kellemetlenségért cserébe 69 dollárért (15 100 forintért) egy megjelenésre is kellemes, meleg és alapjában véve használható kesztyűt kapunk.

Tovább:
A techrovat legfrissebb híreihez
Rétegesen, nem túl gyorsan – Futás télen
Ezt kérd a fa alá! – A legjobb téli ruhadarabok

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.