Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Zászlók felhúzva, lobog a tűz, eldördül a startpisztoly. Holnap elkezdődik az olimpia, így az Eb után ismét előveheted a szurkolói jelmezedet. Az öltözék mellett nem árt ha képben vagy a történésekkel, mert egészen augusztus közepéig tartanak a versenyek és összesen 36 sportágban mérkőznek meg egymással a versenyzők. Sok nem? Íme két mobil app, amivel könnyedén követheted az olimpiai eseményeket.

London 2012 - Results

Az Olimpia hivatalos mobil alkalmazása. Bevallom nekem tetszik az idei logo, dizájn és a színek, ezeket használták természetesen az app elkészítésénél is. Egyelőre egy visszaszámláló látható a nagy nyitóműsorig, viszont alatta már ott vannak a programok szépen sorban. Kicsit idegesítő az oldal alján le-fel bukkanó banner, de egy idő után automatikusan ignorálod. Böngészhető az összes sportág, van medál lista, megismerkedhetsz az összes sportolóval aki részt vesz a játékokon és persze folyamatosan ömlenek be a hírek. Van egy London 2012 - Join in nevű testvére is az appnak, ami akkor segít, ha esetleg a helyszínen követed végig az eseményeket, amiben kapsz térképet, rengeteg infót a stadionokról és csatlakozni is lehet a helyi szurkolói közösséghez. Az applikáció természetesen Android és iOS platformra is egyaránt elérhető.

London Most!

A Sanoma hazai mobil app univerzumának újabb tagja. A magyar App Storeban a letöltések alapján napok óta vezető alkalmazás nem kevés funkcióval és adattal bír. Az iOS-en és Androidon egyaránt jól muzsikáló app meglehetősen jól ki lett találva és még szép is. Felül egy slideren tudod léptetni a legújabb híreket, kapsz éremtáblát is, szépen naptár-szerűen vannak bontva az események és az eredmények is. A sportolókhoz a magyar csapat fért be, a külföldiekről nem kapsz infót, de így is teljesek a profilok, kép és kis leírás is tartozik a hazai versenyzőkhöz. Itt is megtalálhatók a visszaemlékezések, legendák a multbéli olimpiákról. Például azt tudtátok-e, hogy az első újkori olimpiai játékok Athénban, 1896-ban majdnem elmaradtak a gyengélkedő görög gazdaság miatt? Végül azonban egy dúsgazdag üzletember, bizonyos Georgiosz Averoff pénzéből sikerült megrendezni a versenyeket.

Van még pár applikáció, amit érdemes megnézned!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.