A Samsung augusztus végén jelentette be a 2011-ben debütált Galaxy Note (N7000) utódját, a Galaxy Note 2-t, mely hatalmas méretű kijelzője és cerkás kezelhetősége révén még a magas ára ellenére is villámgyorsan az eladási listák elejére került. A második generációs Note alig pár hete van csak jelen a kereskedelmi forgalomban, ennyi idő azonban pontosan elég volt ahhoz, hogy Kínában szinte tökéletesen lemásolják a készüléket.

A Star S7180 nevezetű okostelefon előlapját egy a Note 2-ben lévőhöz hasonló méretű, 5,5 colos képátlójú érintőkijelző uralja, mely azonban ezúttal nem 1280x720 pixeles, hanem csak 960x540 pixeles felbontással rendelkezik. A négymagos, 1,6 GHz-es processzorról is le kell mondanunk, ugyanis a kínai változat belsejében csak egy kétmagos, 1,2 GHz-es chip található.

Az egy GB RAM mellett négy GB flash memória került a telefonba, ami microSD memóriakártyák révén egyszerűen bővíthető. Amiben a kínai másolat mindenképpen többet tud az eredeti Note 2-nél, az a SIM-kártya foglalatok száma, ugyanis az Android 4.1 (Jelly Bean) szoftveres Star S7180-ba nem csak egy, hanem akár két SIM is becsúsztatható.

A nyolc megapixeles kamerával és 3200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező, tíz milliméter vastag kínai koppintásnak talán az ára a leginkább vonzó, hiszen hazájában akár már 35 ezer forint alatti összegért is beszerezhető. Összehasonlításképp: az eredeti Samsung Galaxy Note 2 nálunk jelenleg legolcsóbban mintegy 140 ezer forintos áron kapható.

Tovább:
A techrovat legfrissebb hírei
Olvass digitálisan – Az e-könyvolvasók előnyei
A Player férfias karácsonyi mellékletéhez

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon