Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eheti csináldmagad projektünkben egy hordozható, egyszerű és mozgatható kameraállványt mutatunk be, amit könnyedén használhatsz telefonoddal, vagy akár egy kompakt fényképezőgéppel is.

Videózás, de fotózás közben is jó szolgálatot tehet ez a kb. 3500 Ft-os IKEA asztali lámpából készült kameraállvány. Mivel összecsukható egy hátizsákban is elfér, ráadásul könnyedén, szinte bármilyen asztallapra felcsavarozható, igazi univerzális darab. Amire szükséged lesz: TERTIAL lámpa, két rövid vékony csavar anyával, két fémlap, két hosszú csavar és anyák, illetve telefon esetében két tapadókorong, kompakt kamera esetében egy ¼ colos csavar egy hozzávaló anyával, csípőfogó és csavarhúzó.

A TERTIAL lámpa búráját egy sima csavarhúzóval távolítsd el, vágd el csípőfogóval a kábelt, majd szépen húzd ki az állványból a vezetéket. Így megmarad a lámpa, mozgó, állítható tartója, amire szükséged lesz a kamerázáshoz. A két fémlapra a fotók szerint fúrj lyukakat, majd telefon esetében szépen applikáld rá a két tapadókorongot és kész is vagy. Az állvány minden olyan telefonnal működik, aminek sík, fényes hátlapja van, ami a korongoknak jó tapadást biztosít. Amennyiben kompakt fotógéppel használnád ezt a remek állványt még egyszerűbb az élet, hiszen így csak egy fémlapra lesz szükséged három furattal, amit miután felfogattál a lámpatartóra a harmadik nagyobb lyukba csavarozz be egy ¼ colos csavart egy két anyával, mivel a legtöbb (szinte mindegyik) kompakt fényképezőgép állványmenetébe tökéletesen illeszkedik majd a negyedcolos csavar. Az állvány használhatóságának csak a kívánt fotó, vagy videó eszköz súlya szab határt, ezért egész biztos, hogy egy könnyebb videokamerával is működik.

(forrás: Make Projects)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.