Közösségi lokálpatriotizmus – ittlakunk.hu
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Személy szerint ki nem állhatom az ingyenes szórólapokat. Számomra érdektelen reklámok és szolgáltatások közül kell kibogarászni a lakóhelyemet (és így engem is) érintő fontos információkat. A hamarosan induló ittlakunk.hu oldal ezen segíthet.

Az ittlakunk.hu a közösségre épít, azon belül természetesen egy adott kerület lakóira. A fejlesztők kifejezetten arra hegyezték ki a rendszert, hogy a szerkesztőségi tartalmak mellett a közösség által feldobott fontos témák is helyet kapjanak a kerülethez tartozó aloldalon. A szerkesztett tartalom egyrészről a hasznos információkat jelenti, így nem kell majd bogarászni a telefonkönyvben, vagy a sokszor használhatatlan hivatalos oldalakon a szomszéd utcában található rendelő nyitvatartási idejét, de egy aktuális reggeli csőtörés és az azt követő azonnali dugó is elkerülhető lesz, ha kellő felhasználó kezdi el belakni a virtuális kerületeket. Az információ hatalom és persze nagyon hasznos, de hol marad a szórakozás? Az ittlakunk.hu esetében konkrétan a kerületben, hiszen a tervek között szerepel a már klasszikusnak nevezhető lokális hirdetések (hol van műkörmös, cipész, fodrászat stb.) mellett a helyi szórakozóhelyekről, éttermekről, klubokról, kocsmákról szóló beszámolók.

Tudjátok-e ki a leglazább tanár a kerületben, vagy ki a legjobb hangú utcaseprő? Ha nem akkor szintén érdemes lesz az oldalt látogatni, hiszen olyan celebekről lesz szó, akikért mondjuk csak egy szülői munkaközösség, vagy egy pár háztömbnyi koránkelő kutyasétáltató rajong, mégsem lenne ugyanaz a környék nélkülük. Az oldal még nem indult el, de már most csepegtetik a fejlesztők az infókat a kerületek saját Facebook oldalain, melyek a későbbiekben komoly és majdnem real time információforrásként fognak szolgálni a majd egy-két héten belül induló projekt működése közben is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.