Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem azért kell dolgoznunk, hogy boldoguljunk, hanem előbb meg kell találnunk a boldogságot, kiegyensúlyozottságot és akkor a munkában is megtaláljuk a saját sikereinket.

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

A boldogság az ember legfontosabb célja, ami már-már banális kijelentésnek hangzik. Pedig a boldogság hatékonnyá tesz az életben. Például a munkában. Ebben a pergő és szórakoztató előadásban Shawn Achor pszichológus amellett érvel, hogy valójában a boldogság növeli a produktivitást.

Ha még tornáztatnád a szürkeállományt, akkor kattints!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.