Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy új technológia olyan szuperképességet adna az amerikai katonáknak, amilyet eddig csak az X-Menben láttál.

Úgy tűnik, hogy a DARPA-nál, vagyis az Amerikai Védelmi Minisztérium kutatási és fejlesztési részlegénél valaki végre megvette DVD-n az X-Ment, és miután megnézték, arra gondoltak, hogy ennek a Farkasnak, vagyis Wolverine-nek, vagyis Rozsomáknak az öngyógyító képessége az amerikai katonáknak is egész jól jönne. Mivel ők a DARPA, ezért természetesen meg is csinálták, a technológiát pedig elnevezték ElectRx-nek.

De mi is az az ElectRx? Ha nagyon egyszerűen kéne összefoglalni, akkor a pacemaker agyi megfelelője, amely az idegpályák baszkurálásával felgyorsítja a regenerációt. Itt azért nem arra kell gondolni, hogy háromszor fejbe lőnek, te meg fütyörészve tovább sétálsz  szabad szemmel nem látható különbségről van szó, tehát ehhez hasonlókra egyelőre nem kell számítani.

Bár az ElectRx technológiának tényleg ez a legérdekesebb része, de közel sem a legfontosabb, hiszen az eszköz megoldást nyújtana egy sor gyulladásos megbetegedés kezelésére is, kezdve a reumától, és olyan neurális betegségek kezelésében is áttörést hozhatna, mint az epilepszia, a traumás agyi sérülés, a poszttraumás stressz vagy a depresszió. Magyarul alapjaiban változtatná meg az orvostudományt.

Aztán ha a DARPA-nál a világ megváltása mellett marad egy kis szabadidejük másra is, akkor azért az adamantium karmokat sem kéne teljesen leírni. Csak egy ötlet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.