Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően hamarosan már nemcsak ujjbeggyel, hanem akár körömmel is kezelhetők lesznek a kapacitív érintőkijelzők.

Amikor felbukkantak a piacon az első PDA-k és érintőkijelzős mobilok, gyorsan meg kellett tanulnunk, hogy a rezisztív kijelzős készülékeket nem ujjbeggyel, sokkal inkább körömmel lehet hatékonyan kezelni. Aztán a kapacitív technológia előretörését követően újra előtérbe került az ujjbegy, a körmös használatot pedig gyakorlatilag teljesen el lehetett felejteni.

A most bejelentett Nano Nailsnek köszönhetően azonban akár még a leghosszabb műkörmökkel is használható az iPhone vagy egy androidos okostelefon. Az újdonság májustól lesz kapható, így ne csodálkozzunk azon, ha barátnőnk vagy feleségünk idén nyáron már olyan különleges körmökkel fog hazatérni a szépségszalonból, melynek high-tech nanovégződése lesz. Az akár otthon, házilagosan is felapplikálható szettben négy darab Nano Nails kap helyet – a csomag ára várhatóan tíz dollár körül alakul majd.

A kapacitív érintőkijelzők használata a hideg téli napokon is nehézségekbe ütközik, hiszen a hagyományos kesztyűkkel ezek a megjelenítők nem kompatibilisek. A problémára egyrészt megoldást jelenthetnek a különleges kapacitív kesztyűk, az igazi megváltást viszont az olyan kijelzők elterjedésétől várhatjuk, amilyen a nemrégiben általunk is tesztelt Nokia Lumia 920-ban is található. Ennek a Windows Phone 8 szoftveres telefonnak a kijelzőjét ujjbeggyel, körömmel, normál kesztyűvel, de még akár egy evőeszköz végével is egyszerűen lehet kezelni.

Tovább:
 Techjóslatok 2013-ra
Az Apple tündöklése és bukása 2012-ben
Jönnek az okos evőeszközök

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.