Ezt a szuper optikai illúziót akár most azonnal kipróbálhatod: először is ballagj oda a legközelebbi fénymásolóhoz, és vegyél ki belőle egy papírt. Ha ezzel megvagy, akkor kérj kölcsön örökbe egy filctollat valamelyik munkatársadtól, és rajzolj valamit a papírra. Rakj a papír elé egy átlátszó poharat (cicás bögre nem jó), majd kezdd el megtölteni a poharat vízzel. És ne felejtsd el becsukni a tátva maradt szád.

Ehhez hasonló érzékcsalódást budapesti utakon szoktunk megfigyelni, de az egymásnak ellentétes irányba mutogató nyilak ebben az esetben nem egy nagyon régen befejezett (vagy soha el sem kezdett) útfelújításra emlékeztetnek, hanem az úgynevezett fénytörés jelenségére: az új közegbe (jelen esetben: víz) belépő fénysugár megtörik, emiatt látjuk az eredetivel éppen ellentétes képet.

Player-tipp: a trükköt próbáld ki úgy is, hogy a pohár mögé egy Luke Skywalker-rajzot teszel, és nézd meg, hogy megjelenik-e Darth Vader. Vagy mondjuk hogy a magától lebegő lánc az ellentétes irányba lebeg-e.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon