Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nincs pénzed drága keverőpultra, akkor is lehetsz dj. Csinálj egyet az iPadedből vagy a telefonodból!

Zenehegesztő szoftverekről már volt szó, most viszont két dj-alkalmazást ajánlunk, amivel te lehetsz a partik királya (). Mindkét program közel ugyanazt tudja, de a kezelőfelületben és a funkciókban lehetnek apró különbségek; azt válaszd, amelyik jobban kézre áll, és kiszolgálja az igényeidet.

Djay

Az Algoriddim terméke a legnépszerűbb dj-applikáció. Már az első iPad megjelenése után kijöttek egy verzióval, és azóta is fejlesztik a programot. A Djay szinte azt a hatást hozza, mintha két valódi lemezjátszó lenne előttünk. A zenéket az iTunes könyvtárból lehet betölteni, megtalálható a hangszínszabályzó és a különböző effektek is, amiket a zenére rakhatunk. A 79 eurocentes Djaynek jelenleg iPad-, iPhone- és Mac-verziója van.

Mixr DJ

A Mixr DJ-ot nagyon ügyesen vezették be: a beharangozó videók alapján elhatároztam, bármennyi pénzt kiadok erre a programra, mert végre meghallgatták az igényeimet.

Valóban szép a kezelőfelület, hideg, fémes hatás köszön vissza képernyőről. Funkcióban kicsit többet tud, mint a Djay, van benne egy sample pad, amelyről különböző hangokkal lehet feldobni a zenét és a szettet. A Mixr is az iTunes könyvtárból dolgozik, jelenleg csak iPad-verziója van, 9,99 dollárért.

Tipp: dj-kábel

A zenék mixeléséhez hozzátartozik a fülhallgató használata a számok előhallgatására és igazítására. Ez ugye nehezen oldható meg az iPaden, mivel egy hangkártya és ahhoz tartozó kimenet van rajta – de a Djay gyártói összefogtak a Griffinnel, és csináltak egy dj-kábelt. A megoldás pofonegyszerű: a négyezer forintért kapható kábel első része szétkapja a sztereojelet két monosávra, majd a kábel vége ezeket megduplázza, így két különálló sztereó jelünk lesz a végén. A programba pedig beépítették, hogy két különböző jelet küldjön a bal és a jobb oldali monojelre. Az egyik jel mehet az erősítőbe, a másik a fülesbe.

(Nyitókép: digitaldjtips)

Tovább a:
Legfrissebb hírekhez
A rovat többi cikkéhez
A legjobban várt videojátékokhoz 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.