Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A WiFi remek dolog. Mindenféle vezeték mellőzésével képes otthoni hálózatot kreálni, ám a vezetéknélküli hálózatot biztosító eszközök nem mindig szépek. Itt a megoldás!

Egy elképesztően egyszerű ötlettel az a kis antennás, a napfénynél is világosabb, retinaégető LED-ekkel teletűzdelt izé egycsapásra eltűnik a szemed elől, miközben a hálózat ebből semmit sem érzékel majd.

Miután lemérted az otthont elcsúfító routert, látogass el egy antikváriumba, vagy bolhapiacra és kivételesen ne könyvek tartalmára, hanem kizárólag a borítójára koncentrálj. Ha találtál valami megfizethető és kulturált borítót, akkor nincs más dolgod, mint hazaérve óvatosan kihámozni a lapokat (közben sűrűn bocsánatért esedezel a könyvek védőszentjének) és a frissen kapott tokkal szépen beborítod a technológia eme kissé talán csúf, de felettébb hasznos szereplőjét. Egy pici módosítást azért javasolnánk a képeken látottakhoz képest, ugyanis azok a furcsa lukak, bordázatok nem véletlenül vannak a vezetéknélküli eszközön, mivel ott távozik a hő a router belsejéből. Márpedig ezt a hőt nem zárjuk be a géptestbe, mert akkor hamar megfőzi magát és bár csodaszépen fog mutatni, pont a funkcióját nem látja majd el a cucc. Épp ezért a vásárolandó könyv vastagságát (gerincét) méretezd felül, amennyiben a routerd tetején és/vagy alján is van a hő távozására szolgáló rácsozat és gondosan ügyelve rá, hogy ezeket a lukakat ne fedd el, szépen hézagold ki a könyvtokot, hogy a levegő zökkenőmentesen távozhasson az eszközből.

(forrás: Anamublog)

Még több ötlet, hogy az élet könnyebb legyen!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.