Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Full HD-érának lassan a vége felé közeledünk, legalábbis erre enged következtetni, hogy a szórakoztatóelektronikai gyártók egymás után mutatják be a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású új tévéket.

Az LG néhány hónappal ezelőtt mutatta be a 84LM9600 típusjelzésű modellt, mely 84 colos képátlója révén mindeddig a világ legnagyobb méretű 4K-tévéje volt (a Sony XBR–84X900 mellett), de a nagy rivális Samsung előrukkolt egy ennél is nagyobb 4K modellel.

A Samsung UN85S9 csak egyetlen collal nagyobb az említett LG 84LM9600-nál, vagyis 85 colos (215,9 cm) átmérőjű felületen jeleníti meg a 4K szabványba (Ultra High-Definition) foglalt 3820x2160 pixeles felbontást. A tervezők a "floating design" révén a formatervvel is valami újat kívántak mutatni, mindenesetre az egyedi keretes, dönthető paneles megoldás szépségét illetően megoszlanak a vélemények.

A 3D megjelenítésre képes LED-háttérvilágítású LCD okostelevízióban még egy 120 W-os 2.1-es hangrendszernek is jutott hely, a gördülékeny internetböngészésről és a gyors alkalmazásfuttatásról pedig egy négymagos 1,3 GHz-es Cortex-A15 processzor gondoskodik. Az egyelőre ismeretlen árú Samsung UN85S9 forgalmazása márciusban kezdődik, a későbbiekben pedig várhatóan 95 és 110 colos 4K televíziókat is piacra dog dobni a gyártó.

Tovább:
Tükör nélkül és 3D-vel támad a Samsung NX300-as fényképezőgép
Mit tud a LG csúcstévéje? – LG 3D-tévéteszt
A techrovat legfrissebb híreihez

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.