A Sony azon munkálkodik, hogy a MILC-kategóriás digitális fényképezőgépek a lehető legszélesebb rétegek számára elérhetők legyenek.

A Sony NEX–3N jelenleg a világ legkisebb méretű és egyben legkönnyebb tükör nélküli cserélhető objektíves, APS–C szenzoros, felugró vakus fényképezőgépe. A gépváz csak 110 milliméter széles, 62 milliméter magas és 35 milliméter vastag, a mérlegen pedig mindössze 269 grammot nyom. Ebben egyébként már annak az akkumulátornak a tömege is benne foglaltatik, mely egyetlen feltöltéssel mintegy 480 felvétel (CIPA-szabvány) elkészítését teszi lehetővé.

Az Exmor HD CMOS képérzékelő 16,1 megapixeles felbontású, és mivel APS–C formátumú, ugyanakkora méretű, mint az alsó- és középkategóriás tükörreflexes fényképezőgépekben lévő szenzorok. A fényérzékenység ISO200 és ISO16000 között változtatható, és természetesen nemcsak JPEG, hanem akár RAW formátumban is elmenthetjük a felvételeket.

A 180 fokban mozgatható, háromcolos LCD 460 ezer pixeles, integrált elektronikus képkeresőt viszont nem kapunk a pénzünkért. A Secure Digital és Memory Stick memóriakártyákat fogadó fényképezőgép kapcsán említést érdemel még a négy képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő, a 25 AF-pont, a nagy sebességű Bionz processzor, illetve a Full HD (30 fps) felbontású videofelvevő.

A 16–50 milliméteres alapobjektívvel szerelt Sony NEX–3N március közepétől, 140 ezer forint körüli áron lesz kapható.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon