Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Itt a nyár, a nagy utazások időszaka. Régen a szétnyűtt térképpel keltünk útra, ma már inkább csak a mobilunk van velünk meg esetleg a barátnőnk. A külföldön használt applikációkat azonban mindig kettéreszeli a Roaming díj kérdése, tehát olyan alkalmazások kellenek, amik lehetőleg nem zabálják a kilobyte-okat, hanem szépen csöndben elduruzsolnak a mobilról, plusz költségek nélkül. De milyen veszélyek leselkedhetnek rád külföldön, amiket egyszerűen elháríthatsz egy iPhone-al?

Booking.com - Foglalj szállást!

A Booking.com oldal a világ legnagyobb szálláskereső és foglaló oldala. Hála az égnek, már elérhető mobilon is. Indulás előtt kikeresheted a kívánt desztinációt, beütheted a dátumot és már előtted is vannak a jobbnál-jobb szállások. Persze szűkítheted a listát ár szerint, vagy hogy például milyen közel van a belvároshoz. Csak rá kell böknöd az egyik szimpatikus szállodára és már foglaltál is.

BitKnights szótárak - Értesd meg magad!

Szükséged lesz egy szótárra. Na nem a 8 kilós Oxford Englishre gondolok, hanem egy könnyen használható kis appra. Ha német vagy angol nyelvterületre mész, akkor a BitKnights szótárai a legjobbak. 3 euroért perfektül fogsz szavakat fordítani. Kicsit furán fogsz kinézni, hogy úgy próbálsz beszélgetni, hogy közben ezerrel a mobilodat nyomkodod, de nem gond, minden egyes kimondani próbált szó vidámságot fog csalni a kommunikációba.

Europe - Offline map - Tudd hol vagy!

Habár a Google Maps is memóriába teszi a megtekintett térképet - így ha otthon még betáplálod a célállomás környékét, akkor lesz egy többé-kevésbé használható térképed - de mivel vannak sima GPS-es térképek az AppStoreban, ezért nem érdemes a fenti sufnimegoldást alkalmazni. Vannak egész Európát lefedő offline megoldások, pl. az Europe - Offline map with direktU. Ez az okos kis program megmutatja épp hol vagy, megjelölheted rajta a kedvenc helyeidet és nem zabálja a netet külföldön.

Lonely Planet - Tervezd meg a programod!

Ne aggódj, ha a csajod mindenképp unalmas múzeumokba akar rángatni, legalább találj valami olyat, amiben te is kedved leled. Ha pedig ételről, italról vagy szórakozásról van szó, akkor is az olyan összetett utazási appok lesznek a segítségedre, mint a Lonely Planet. Minden várost külön tölthetsz le, de minden egyes app letöltésével temérdek információt kapsz: offline térkép, szöveges túravezetés, GPS tracking, múzeumok, látnivalók, éttermek, szórakozóhelyek listája, mini szótár a leggyakoribb mondatokkal. Saját képeslapot is készíthetsz a képeidből, amit haza tudsz küldeni az otthon maradtaknak.

Még több app a mobilodra a Playeren!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.