Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint minden novemberben, a kiadók idén is felvették az acélbetétes bakancsot, hogy azzal tapossanak a konkurencia nyakára. Nem elég, hogy egymást érik a régóta várt folytatások, de jutott hely néhány szépreményű új címnek is. A helyzetet súlyosbítja, hogy november 30-án Európában is megjelenik a Nintendo legújabb asztali konzolja, a Wii U, ezért a játékban nem különösebben érdekelt apukák számára is van egy rossz hírünk: Idén is lesz mi elől elcibálni a hisztiző gyereket.

Halo 4

Megjelenés: 2012. november 6. – X360

A nagy sikerű Halo-sorozat negyedik számozott epizódját már nem a legendás Bungie, hanem a 343 Industries nevű csapat fejlesztette, de az előzetes vélemények szerint az új srácok sikerrel vették az akadályokat. Amikor a Microsoftnál észlelték, hogy a játék kalózverziója valahogy kikerült az internetre három héttel a megjelenés előtt, olyannyira a szívükre vették – tegyük hozzá: teljesen jogosan –, hogy az idejekorán a játékkal nyomuló gémerek online azonosítóját és gépét is végleges kitiltással büntették. Érdemes tehát megvárni az újra akcióba lendülő Master Chief kalandjaival a hivatalos megjelenés időpontját.

Az ikonikus figura a 2007-es Halo 3 után először fogja kezébe a plazmagránátot, az alkotók pedig a visszatérés örömére egy sokkal rejtélyesebb, felfedezésre ösztönző játékmenetet ígérnek. A negyedik epizód egyébként egy új trilógia nyitánya lesz, így kétség sem férhet hozzá, hogy a Microsoft ezzel újra megnyitotta a pénzcsapot.

Call of Duty: Black Ops II

Megjelenés: 2012. november 13. – PS3/X360/PC/Wii U

A Call of Duty immár évek óta egy igen ellentmondásos jelenség. A Modern Warfare alcímmel érkező negyedik számozott epizódja óta tulajdonképpen minimális fejlődéssel jelenik meg menetrendszerűen minden novemberben, mégis minden alkalommal képes volt röhögve lekörözni a hollywoodi blockbusterek 99%-át. A pénztárcsilingelés hangját persze egyre markánsabban festik alá az igazi újításokat hiányoló kritikusok sirámai, ezért a Treyarch úgy döntött, óha a korosodó grafikai motort nem is piszkálják, a játék cselekményét legalább a sorozatban először a jövőbe helyezik.

Ennek megfelelően a Black Ops II két párhuzamos – egy a hidegháború idején és egy 2025-ben játszódó – történetszállal fogja kényeztetni a rajongókat a szinte már eltúlzottan intenzív látvány, és a heveny adrenalinfröccsöt okozó játékmenet egyidejű prezentálása mellett. Mivel a szaksajtó prominensei előtt a Medal of Honor új része nagyon csúnyán elhasalt, látszólag semmi sem áll annak útjába, hogy az Activision igazgatója idén is izmos bónusszal fejelje meg az újévi köszöntőt. Ajánljuk figyelmedbe a játék élőszereplős reklámját Robert Downey Jr.-ral az élen.

Hitman: Absolution

Megjelenés: 2012. november 20. – PS3/X306/PC

Mivel 2007-ben a moziba járók is megkapták a maguk Hitman-adagját egy vitatott értékű filmadaptáció formájában, valószínűleg keveseknek kell bemutatnunk a tarkopasz, a tarkóján vonalkóddal pusztító öltönyös bérgyilkost. Az IO Interactive egy súlyos hatéves pihenő után ismét hadrendbe állítja szűkszavú kedvencünket, aki egyik szereplésével még botrányt is okozott a közelmúltban. Történt ugyanis, hogy a játék egyik trailerjében nem egészen úriember módjára aprított fel egy csapatnyi hölgyet, mely miatt még a készítőknek is magyarázkodniuk kellett.

A legújabb részben A szállító és James Bond keresztezéséből született 47-es ügynök elég nagy slamasztikába kerül – már megint. A nemzetközi bérgyilkos szakszervezet látványosan kihátrál mögüle, így nem csak egy rakat vérszomjas üldözővel, de a rendőrség speciális egységeivel is egyszerre kell felvennie a harcot, miközben kétségbeesetten próbálja kideríteni, pontosan miért is történt meg vele ez a csúnyaság. Bár az alkotók minden új résszel megpróbálnak letömködni a torkunkon egy rakat hangzatos újítást, a tapasztaltabb játékosok tudják, a jól működő alapokat úgysem fogják kiforgatni a négy sarkából.

Playstation All-Stars Battle Royale

Megjelenés: 2012. november 21. – PS3/PS Vita

Amikor a Sony kiadta híressé vált „Michael” trailerét, a közönség egy emberként ünnepelte minden idők legjobb videojátékos reklámját, mely a leghíresebb karakterek egy fedél alá gyűjtésével hirdette a játékos totális hatalmát kedvencei sorsa felett. Csak keveseknek jutott eszébe, hogy a reklám talán kicsit több, mint aminek első pillantásra tűnik. Tavaly aztán véget értek a találgatások, amikor néhány kép kiszivárgása után lehullott a lepel a játékról. Kiderült, hogy a Sony az újonnan felállított SuperBot Entertainment nevű stúdióját azzal bízta meg, hogy a Nintendo Super Smash Bros. című sorozatának mintájára egy mindenkit bele típusú verekedős játékot tegyen le az asztalra.

A Playstation All-Stars Battle Royale feleslegessé teszi azokat a vitákat, hogy a God of War Kratos nevű mészárosa vajon lenyomná-e az Uncharted Nathan Drake-jét, hiszen ebben a játékban a legnagyobb Playstation-sztárok mérik össze erejüket. Felesleges cifrázni: ezzel megvalósul minden PS-geek legvadabb vágyálma.

ZombiU

Megjelenés: 2012. november 30. – Wii U

A Ubisoft látszólag nagyon bízik a Nintendo új konzoljának sikerében, hiszen a ZombiU című túlélő-horror-fps-ének még egy igen hatásosnak ígérkező nyitócímet is biztosítottak a nextgen első szárnypróbálgatásaihoz. A játékban a zombik által elözönlött Londonban kell valahogy túlélnünk a nehéz napokat, miközben egy rejtélyt is fel kell göngyölítenünk a Buckingham-palota alatti katakombákat járva.

Mivel a játék az előzetesek szerint teljes körűen kihasználja a Wii U táblagépre hajazó kontrollerét, a GamePadot, kicsit tartunk attól, hogy a produktum el fog menni egyfajta kísérleti játék irányába, mely a konzol képességeinek bemutatása (vagy tesztelése) mellett elfelejt igazából szórakoztatni. Persze gyorsan elhessegettük ezeket a zavaró gondolatokat, hiszen a formabontó megvalósítás és az újszerű megoldások miatt érdemes megszavazni a bizalmat a ZombiU-nak. Reméljük, a majdani Wii U-tulajdonosok feledhetetlen órákat fognak azzal tölteni, hogy a kontrollert megveszekedett őrültként rázva próbálnak megszabadulni a rájuk csimpaszkodott élőhalottaktól.

Tovább:
A legfrissebb cikkekhez
A techrovat legújabb cikkeihez
Október hónap legjobb játékaihoz

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.