Igaz, azt nem nagyon tudják, mennyi ma a hatótávja egy elektromos autónak.

863, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany válaszai alapján 2019-ig a célcsoport közel harmada váltja le jelenlegi autóját” – mondta el Kovács Balázs, az Ipsos kutatási projektjének vezetője.

A kutatócég becslése szerint a teljes autós célcsoport negyede, míg az öt évnél fiatalabb autót használók harmada venné számításba legközelebb e-autó vásárlásának lehetőségét. A gyerekes családosok és a diplomás autósok különösen nyitottak a tisztán elektromos kocsik vásárlására.

Nem csupán a racionalitás (kedvező adófeltételek és használati költségek) és a környezetvédelem szól a villanyautók mellett, de a kapcsolt várakozások között az autózás újszerű élménye is megjelenik. A legnagyobb félelmet a magas beszerzési ár és a korlátozott utazási távolság jelentik.

A válaszadók becslése szerint már egy jelenlegi korszerű e-autó is képes biztosítani akár 300 kilométeres távot egyetlen feltöltéssel. Ez igaz, csak elég kevés villanyautóra, aki pedig egy benzines vagy dízel kompaktot cserélne le, valószínűleg nem Teslát fog venni – tehát az emberek túlbecsülik a – megfizethető – technológia mai állását. Az elvárás egyébként 375 kilométer lenne, még ha erre általában nincs is szükségük a válaszadóknak.

(Forrás: Ipsos)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon