Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miközben a fejlett világ azon fáradozik, hogy végre megszabaduljon a bolygó az összes egyszerhasználatos műanyagtól, Angliában több tízezren írnak alá egy petíciót annak érdekében, hogy a McDonald's újra műanyag szívószálat adjon a papírból készült helyett.

Az étteremlánc ugyanis végre önálló lépéseket tett annak érdekében, hogy az ükunokáink úgy étkezhessenek, hogy közben nem megy tele a szervezetük mikroméretű műanyagszemcsékkel, és a szigetország mind az 1361 Mekijében papír szívószálakra cserélték a műanyagot. Egyesek azonban, ahelyett, hogy üdvözölnék a döntést, és elfogadnák a tényt, hogy simán meg lehet inni azt a nyomorult kólát vagy shake-et szívószál nélkül is, első lépésben telefröcsögték a közösségi médiát, majd a tettek mezejére léptek, és online petíciót indítottak a műanyag élvezetek visszaállítása érdekében.

Az aláírásgyűjtést egy Martin Reed nevű fickó kezdte, és a dolog olyan szintű támogatásra talált, hogy lassan a negyvenezret is átlépi az aláírók száma. Az a bajuk ezeknek a népeknek, hogy a papírszívószál hamar használhatatlanná ázik, sőt, egyesek szerint olyan, mintha vécépapír gurigán keresztül innák a kedvenc shake-jüket. Az utóbbi tényleg nem hangzik valami jól, de még mindig jobb, mint az a jövőkép, hogy a táplálékban több műanyag lesz, mint tápanyag.

A Meki szerint egyébként a papír szívószálak legalább fél óráig kitartanak, így azt javasolják a vásárlóiknak, hogy csak akkor helyezzék bele a folyadékba, amikor megkezdik annak elfogyasztását, és akkor nem lesz baj.

Szerintünk jó megoldás lehet az is, ha szívószál nélkül issza meg az ember a poharában lévő folyadékot. Ha ugyanis egy fél óra alatt és egy másfél évszázad alatt lebomló hulladék között kell választanunk, mi mindenképpen az előbbi mellett tennénk le a voksunkat.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.