Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A téma idén a klímaváltozás, a zsűri közel nyolcszáz pályaműből választotta ki a legjobbakat.

„... Klíma. Katasztrófa? Globális akasztófa, amin együtt fogunk lógni? Vagy nem kell a paláver, más az, ami alá ver az emberiségnek? Oszd meg velünk ezügyben az igazságodat, és foglald képbe, plakátba, hogy mit gondolsz a klímaváltozásról!” – szólt a felhívás, és sok százan vették is a fáradságot, hogy ötletüket plakátra vessék.

Puskás Marcell: Unikornis (1. helyezett)

Közülük a tizenkilenc tagú szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat, de persze nem csak a top három lesz ott Zuglóban.

Tóth Györgyi: Attitűd (2. helyezett)

A tavalyi évhez hasonlóan ugyanis idén is az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában (az Örs vezér terétől 300 méterre található füves területen) állítják fel az ideiglenes hirdetőtáblákat. Október 13-áig lehet megnézni a plakátokat, naponta 23:30-ig, mert akkor a lakók nyugalma érdekében lekapcsolják a reflektorokat (és ezért kérik azt, hogy lehetőleg kocsi helyett tömegközlekedéssel érkezzenek az érdeklődők).

Zsemberi-Szígyártó Miklós: Zsírral (3. helyezett)

A legjobb alkotásnak járó díjat Puskás Marcell Unikornis című alkotása kapta, a második Tóth Györgyi Attitűd című képe, a harmadik Zsemberi-Szígyártó Miklós Zsírral című munkája lett. A Hammer díjat – amelyet azon pályázat készítője kapja, aki marketingszempontból a legütősebb megoldást alkalmazza – Marschall József, Ősz Szilvia, Vasvári Babett, Kemenczés Bálint Csúcsragadozó című plakátja kapta.

Marschall József, Ősz Szilvia, Vasvári Babett, Kemenczés Bálint: Csúcsragadozó (különdíj)

Lesz még egy díj: a szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy szavazzanak kedvenc alkotásukra a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2019. október 20-áig.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.