Benyújtották a végleges betiltásról szóló törvényjavaslatot.

A vadállatok – köztük rénszarvasok, zebrák és tevék – szerepeltetése idejétmúlt gyakorlat, és semmilyen szinten nem segíti elő az állatok megóvását vagy jobb megismerését – áll a brit kormány honlapján olvasható közleményben.

A törvénytervezet értelmében az angliai cirkuszüzemeltetők többé nem használhatnak vadállatokat az utazócirkuszok műsoraiban.

és örömmel tölt el, hogy ez a szabályozás örökre véget vet ennek a gyakorlatnak" – mondta Michael Gove brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter. Az elefántcsont-kereskedelem betiltása, valamint a segítő és terápiás állatok védelmét szolgáló törvény után a brit kormány egy újabb lépést tett annak érdekében, hogy megerősítse a szigetország vezető szerepét az állatvédelem területén – véli Gove.

Brit lapok szerint egyébként mindössze két brit cirkusznak van engedélye vadállatok tartására, ezek összesen tizenkilenc állatot foglalkoztatnak. Az állatvédők szerint ez nem sok, de a tilalom nélkül "semmi nem állná útját, hogy növekedjen a számuk".

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon